Scriitorul Cornel Cotuţiu, la Clubul Monarhiştilor Bistriţeni

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni a organizat, la Atelierul de Cafea, o întâlnire cu scriitorul Cornel Cotuţiu. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Regal şi un portret făcut Regelui Mihai de către dr. Marius Pop – preşedinte.
A urmat partea de literatură, moderator fiind Nic Şerban, care a schiţat tema întâlnirii – „Cartea, mijloc de comunicare în condiţiile societăţii actuale”.
Cornel Cotuţiu a fost prezentat de colega de condei Elena M. Cîmpan, care a spus, printre altele, făcând referire la volumul de proză scurtă „Paranteză deschisă”, Ed. Şcoala Ardeleană: „Cartea adevărată va rămâne şi se va citi. Lui Cornel Cotuţiu ar trebui să-i fie recunoscătoare şi şcoala, şi literatura. Avem o carte de proză scurtă care acaparează prin impact, prin ritm şi stilul alert. În cele zece proze scurte, Cornel Cotuţiu excelează prin subiecte alese din mediul înconjurător. Observăm o fineţe deosebită şi o literatură de calitate, în vârful condeiului curgând o experienţă narativă”.
La rândul lui, Zorin Diaconescu, preşedintele Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, a vorbit despre atmosfera literară din Becleanul de altădată, făcând referire la Saeculum. Despre volumul de publicistică „Împotriva uitării”, proaspăt apărut la Editura Charmides, Cornel Cotuţiu spune că este dedicat Centenarului Marii Uniri şi că „este expresia unei dureri a unui român modest care încearcă să aducă un omagiu românului integru şi curajos de acum 100 de ani”.
Printre cei prezenţi au fost artistul plastic Georgiana Cotuţiu, care semnează toate coperţile la cărţile lui Cornel Cotuţiu, scriitorii Al. C. Miloş şi Vasile Bar, monarhişti.
Sesiunea de autografe a întregit sărbătoarea lui Cornel Coruţiu, care anul acesta a editat nu mai puţin de patru volume, aşteptând tiparul cel de-al cincilea – „Azi în zig-zag”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5