Liberalii nu susţin acest buget al municipiului Bistriţa

Senatorul Dobra: Nu e un mesaj de scindare a USL, e un mesaj identitar

 

Liberalii bistriţeni nu îşi regăsesc proiectele în proiecţia de buget a municipiului Bistriţa, motiv pentru care nu au votat proiectul de hotărâre supus dezbaterii în şedinţa Consiliului Local de joi după-amiază.

          „În actuala formulă în care e construit bugetul Bistriţei, noi nu vom vota bugetul. Lucrurile din perspectiva mea politică, identitară sunt simple. Identitatea liberală transpusă în „10 pentru Bistriţa”, ecprimată cu nenumărate ocazii, nu se vede confirmată în nici un fel în acest buget. În afară de Parcul Industrial care beneficiază de finanaţare centrală, în bugetul local, reprezentanţii PNL nu îşi pot exprima obiectivele şi automat nu îşi pot finanţa proiectele pe care noi le-am considerat specific liberale”, a declarat, în preambulul şedinţei CL, parlamentarul bistriţean.

          Dorin Dobra a ţinut să precizeze că din punct de vedere politic nu este vorba despre un mesaj de scindare a USL. „Să nu fie cu supărare nimănui. Nu e un mesaj de scindare, de rupere, nu e un mesaj de adio, e un mesaj identitar, cu un rezultat prcatic evident. Nu susţinem acest buget care e construcţia totală, configurarea împlinită a domnului primar Ovidiu Creţu, care îşi poate asuma acest buget, aşa cum îşi şi doreşte, pe nişte linii care îl despart de partea liberală din CL”, a argumentat parlamentarul liberal.

***   

          Andrei Rusu: Doar 10% din buget este alocat investiţiilor

          Consilierul local Andrei Rusu a menţionat, în cadrul conferinţei de presă, proiectul de buget nu a fost elaborat în urma unor discuţii ale executivului Primăriei Bistriţa cu aleşii municipali. În aceste condiţii, numai PNL a depus 42 amendamente la buget, care nu au avut sorţi de izbândă nici măcar în comisiile de specialitate.

          Andrei Rusu a solicitat municipalităţii creşterea fondurilor pentru investiţii, fiindcă „aceasta este dorinţa bistriţenilor”, asta pentru că, pentru 2013, este prevăzută suma de 16,844 milioane lei, care reprezintă doar „10,72% din tot ce plătesc bistriţenii”. În schimb, liberalul a imputat executivului Primăriei Bistriţa şi faptul că alocă 3 miliarde lei vechi pentru amenajarea unui cort în care, pe lângă spectacole, vor fi organizate expoziţii de animale şi de produse meşteşugăreşti.  

          Rusu s-a arătat contrariat şi de bugetul de 7,2 milioane euro alocat Direcţiei de Servicii Publice, unde au „fost identificate cheltuieli nejustificate”, dar şi de repartizarea celor mai mici sume din ultimii cinci ani – 2,4 milioane lei – pentru modernizarea străzilor din Bistriţa.

 

***   

 

          În completare, viceprimarul Ioan Peteleu a menţionat că nici proiectul de canalizaţie a cablurilor nu a fost acceptat în forma propusă de liberali – adică pentru tot municipiul Bistriţa – pentru că municipiul se extinde, iar „îngroparea” cablurilor de telecomunicaţii era oportnă acum, nu după asflatarea străzilor.

          Şi preşedintele PNL Bistriţa, Gelu Muthi, a atras atenţia asupra faptului că alte trei iniţiative liberale nu au primit un răspuns favorabil, şi anume delegarea de gestiune prin concesiune a sistemului de iluminat public, ecologizarea râului Bistriţa sau Centrul de paleaţie, deşi în unele cazuri s-a solicitat doar elaborarea unor studii de fezabilitate al căror cost nu depăşeşte 40.000 lei.

 

***            

          În loc de concluzie, proiectele liberalilor sunt „priorităţile fireşti ale oricărui oraş”, iar dacă nu sunt regăsite în buget, PNL Bistriţa nu este dispus să răspundă în faţa electoratului. „Nu suntem dispuşi să răspundem în solidar pentru acest tip de proiecţie bugetară. Vom continua să spunem până la capăt care e alternativa administrativă”, a încheiat Dorin Dobra.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5