Stelian Dolha: Împreună întinerim Bistriţa. Trebuie să aducem tinerii acasă

Deputatul Stelian Dolha, candidatul liberal la Primăria Bistriţa, consideră că Bistriţa are nevoie de o dezvoltare economică rezonabilă, asta pentru că, în prezent, municipiul trăieşte „drama oraşelor medii, cu salarii foarte mici”, iar tinerii pleacă spre alte orizonturi.

         „Candidatura mea, proiectul meu şi al Partidului Naţional Liberal pentru Bistriţa se intitulează simplu „Împreună întinerim Bistriţa” şi întinerim Bistriţa nu numai ca slogan, întinerim Bistriţa ca proiect pentru Bistriţa. Datele sunt strânse şi ştiţi de la ce am plecat? De la diagnoză simplă, Strategia de dezvoltare a Bistriţei care nu a fost aplicată niciodată.

         Ce trebuie să facem cu tinerii? În primul rând, trebuie să-i aducem înapoi acasă pe cei care au plecat şi pe cei care sunt să-i reuşim să-i motivăm ca să rămână aici. Nu este suficientă salarizarea, chiar dacă o să fie decentă. Va trebui să le oferim locuri de muncă, spaţii de locuit pentru ei şi familiile lor, distracţie”, a declarat deputatul Dolha, în cadrul unei conferinţe de presă, propunându-şi ca

până în 2020 „să le suflăm în ceafă clujenilor”.

         Candidatul PNL pentru Bistriţa a punctat necesitatea derulării la Bistriţa a unor „afaceri inteligente”, iar Primăria Bistriţa ar trebui să ofere un mediu prielnic. În opinia sa, cele 36 puncte termice ar putea fi transformate în incubatoare de afaceri, oferite tinerilor cu chirii modice, astfel încât „tinerii să prindă rădăcini”. În ceea ce priveşte capitolul „Distracţie”, Dolha crede că tinerii trebuie să decidă, în urma unor consultări. „Vă spunacă dacă mai facem „Nunta Zamfirei” de 100.000 de ori în oraşul ăsta, o facem degeaba, pentru că va trebuie să facem nişte festivaluri naţionale şi internaţionale, gen Cluj, în care să-i prindem pe tinerii noştri, să aducem tineri din toată ţara care să stea o săptămână aici şi să consume în Bistriţa. Te branduieşti tu ca oraş când faci aşa ceva”, a menţionat Stelian Dolha, completând că „Cosma spune, Creţu semnează”, la asta reducându-se consultarea publică.

         Stelian Dolha a spus că din 5 iunie, consultarea publică va fi una reală, asta pentru că nu va sta în Primărie 7-9 ore, pentru a dovedi eficienţă, ci va fi între oameni, între tineri, „nu închis în turnul de fildeş”.

         Nu în ultimul rând, copreşedintele PNL a ţinut să menţioneze că „Bistriţa este un oraş al risipei”, un ultim exemplu fiind şi cheltuirea a 70.000 lei pentru a trimite bistriţenilor „scrisori şi albume”. „Domnule primar, asta e cu iz penal, să fie foarte clar. Aşa ceva nu se face. Dacă vrei să-ţi faci campanie electorală să ţi-o faci din banii matale, dar nu din bani publici”, a spus Stelian Dolha.

Comentarii

15/04/16 14:58
alegator

Apa calda a inventat-o Dl. Dolha...! Pai ca si deputat ce ati facut pentru tinerii din Romania si judet?! Brusc va apucat empatia de campanie... ca si celebrele promisiuni de depozite de legume fructe in judet din 2012 care sunt undeva.... ascunse de nu pot fi localizate! Nu prezentati incredere stimate domn in capul domniei voastre plutesc doar norisori.. de teorie si imoralitate, nu v-ati onorat nici o promisiune electorala facuta in 2012 iar noi nu uitam, insulta asta...!

17/04/16 11:31
Cetatean din Bi...

Da, domnul Dolha. Atunci, initiati o lege, prin care :
-1/. Cei care intrunesc conditiile de pensionare, din oficiu sa fie scosi la pensie si vor si ba ... , sa ramana locurile de munca pentru tinerii care au plecat in disperare ca n-au unde munci... stiti bine acest lucuru, deoarece "batranii " nostri ar vrea sa ocupe ei toate functiile, toate posturile si toate locurile de munca si sa "plece " dincolo... direct in coparseu ... nu mai intai la pensie ... ;
-2/.Sa li se interzica oricarei persoane, indiferent la ce nivel si importanta sociala... , un cumul de functii ;
-3/.Salarizarea tuturor, sa se faca prin intermediul statului, adica, toate societatile sa fie obligate, sa aiba toate functiile ocupate si salarizate direct de catre stat, prin intermediul fortelor de munca, unde acestea sa aiba carnetele si contractile de munca si societatile sa fie obligate sa livreze fondurile necesare pentru salarii, impozite, taxe si contributii la fondurile sociale, medicale... etc. etc. In acest mod, locurile de munca ar fi transparente si nu s-ar mai putea sustrage nimeni de la plata impozitelor si taxelor sau contributiilor catre stat si s-ar elimina posibilitatea muncii " la negru " ...
-4/. Creati facilitate fiscal pentru tinerii care se incadreaza in munca, pana la vasta de 25 de ani... cu scutiri ori reduceri de taxe si impozite pentru societatile unde acestia vor lucre... etc. etc.
No... ce ziceti ?

18/04/16 09:04
Vizitator

Deschiderea PNL catre societatea civila este o miscare foarte inteligenta, ce demonstreaza ca spre deosebire de altii, liberalii au inteles ca proiectele mari trebuie facute pentru oameni si impreuna cu oamenii. In ciuda faptului ca Asociatia Bistrita Civica (ABC) era considerata de unii sceptici ca ineficienta, aceasta a reusit sa impuna in CL cateva proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi „Salvarea Padurii Codrisor”. Pe de alta parte si liberalii au avut succes cu proiectele lor intre care „Parcul Industrial Bistrita-Sud”. In schimb, multe din proiectele PSD-iste, cu Cretu la butoane, au ramas in aer, din cauza ca bistritenii nu le doreau. E vorba de Centura ne-ocolitoare prin Padurea Codrisor si chiar de tampenia numita Wonderland pe care multi o considera o risipa inutila de bani publici, in vreme ce problemele edilitare raman nerezolvate.
La capitolul evenimente culturale, Asociatia Bistrita Civica s-a impus in anul 2014 cand a organizat prima editie "Basm Frstival" dedicata aniversarii a 750 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bistrita, deoarece primarul Cretu a schimbat data zilelor orasului din 16 iulie in 23 august.
In loc sa sprijine manifestari cultural-artistice de tipul „Basm Festival” primăria Bistriţa cheltuie anual un milion de euro, dar nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, atractive pentru tineret.Dimpotriva tinerii se simt total neglijaţi, si se duc la Cluj sau Bontida la evenimente culturale dedicate lor, precum UNTOLD sau ELECTRIC CASTLE. La Bistrita, Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. Primaria a eşuat lamentabil si în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşoară în târgul de vite din Viisoara.
Cu putin sprijin, „Basm-Festival” putea sa devina un brand cultural al Bistritei atractiv pentru intreaga zona.

20/04/16 09:21
Cetatean din Bi...

Stimate "Vizitator"... idealurile "pentru oameni si impreuna cu oamenii"... sunt idei de stanga si nu de dreapta. Liberalismul, este un current de dreapta... si nu se potriveste cu ceea ce afirmati dvs. Liberal, inseamna puterea celor avuti, care sa dirijeze, sa coordoneze sa subjuge absolut totul si "pentru oameni si impreuna cu oamenii"... sa fie doar "obligatia de a le fi lor slugi... si de a munci pe bani strict de subzistenta "... Nu intelege 'mata ca "liberal" inseamna sa faci ce vrei, cum vrei, cu cine vrei , pe unde vrei... si in ce mod crezi 'mata ca esti "liber" sa faci ... netinand seama si cont de faptul ca prin faptele 'matale nu trebuie sa deranjezi pe nimeni si nici sa le incalci drepturile constitutionale... ! ( Adica liberalism, nu inseamna anarhie , sa faci ce-ti taie capul ... mai pe sleau ) .
Astazi, daca urmaresti 'mata cu atentie, nimeni nu va spune ca vrea "raul" tzarii si al populatiei... si toti vor sa fie bine... ceea ce este comun tuturor, numai ca de aici incolo... ideile se despart si cei de stanga vor "binele tuturor impreuna cu noi toti si pentru noi toti "... iar cei de dreapta, vor "binele" doar al celor avuti , adica al celor circa 15-20% din populatia Romaniei ... in rest, Dumnezeu cu mila "... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5