Super Luna, cea mai mare Lună plină a anului va putea fi observată în această seară

Super Luna, cea mai mare Lună plină a anului va putea fi observată în această seară, când satelitul natural al Pământului se află la cea mai mică distanţă pe orbită de Terra. Va fi vizibilă sâmbătă şi ar putea fura spectacolul ploii anuale de meteoriţi provocată de intrarea în atmosfera terestră a unor rămăşiţe ale cometei Halley, conform SPACE.com.

“Lumina Lunii aflată la perigeu va ascunde privirii ploaia de stele Eta Aquarid, aceşti meteoriţi având o luminiscenţă mult mai redusă”, a explicat Bill Cooke, expert NASA în meteoriţi de laMarshall Space Flight Center. El a adăugat încă că există şanse ca cei mai strălucitori dintre meteoriţi să poată fi totuşi văzuţi.

O Super Lună se produce atunci când avem Lună plină în acelaşi timp cu perigeul lunar (Luna se află la cea mai mică distanţă posibilă faţă de Pământ). Acest fenomen astronomic periodic se produce sâmbătă, când Luna se va afla la distanţa de 356.955 de kiometri de Pământ. Pentru că orbita selenară este eliptică, se manifestă o variaţie de 3% între diferitele perigee produse în fiecare lună. Distanţa medie dintre Pământ şi Lună este de 384.400 km.
Această Lună plină aflată la perigu va face ca astrul nopţii să apară mai mare cu 14% şi cu 30% mai strălucitor decât în celelalte nopţi cu Lună plină ale anului.
NU există absolut niciun pericol ca Super Luna să afecteze în vreun fel Pământul, fenomenul ce va fi înregistrat sâmbătă fiind unul perfect normal, ce se repetă în fiecare an. Ultima Super Lună s-a produs în martie 2011.

Sursă: AGERPRES

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5