USL BN: Dacă se acceptă cererile noastre şi mâine votăm în ADI
Primarul Ştefan Sângeorzan, preşedintele filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă cerinţele primarilor USL cu privire la desemnarea operatorului de salubrizare din judeţ vor fi acceptate de către Consiliul Judeţean, aceştia îşi vor da acceptul în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară.
„Vreau să explicăm de cei noi, cei 40 de primari din USL nu am fost de acord cu condiţiile impuse de preşedintele Consiliului Judeţean. Credeam că domnul ministru Laszlo Borbely a venit la Bistriţa să ne sprijine, nu să ne tragă de urechi, nu cu o zi înainte de a pune cătuşele DNA unora din Bistriţa-Năsăud. (…) Ieri m-au sunat şi colegi de la PDL care ne-au mulţumit că nu am fost de acord”, a explicat edilul Feldrului.
Ştefan Sângeorzan a reiterat „amendamentele” pe care le au primarii USL cu privire la licitaţia pentru desemnarea firmei care va colecta deşeurile bistriţenilor: tarifele prea mari (în rural, de la 65 lei/persoană/an s-a ajuns la 41 lei, dublu faţă de momentul actual), frecvenţa colectării (săptămânal nu la două săptămâni), contractele de salubrizare să fie semnate între operator şi persoanele fizice (iar pentru cei care nu au contract să nu fie impuse taxe locale, încât „primăriile să devină casierul domnului Prigoană”), colectarea din poartă în poartă. Mai mult, primarii USL cer ca acele condiţii tehnice impuse firmelor care participă la licitaţie să nu îngrădească participarea societăţilor din judeţ.
„Nu poate fi funcţională această groapă de gunoi atâta timp cât la Consiliul Judeţean va fi Liviu Rusu. (…) ADI va cădea de acord şi mâine, în cazul în care se respectă aceste lucruri pe care noi le-am cerut. Ştiindu-l pe dl. Liviu Rusu, sunt convins că până la alegeri nu vom ajunge la consens”, a explicat el.
Altfel, a anunţat primarul Sângeorzan, depozitul ecologic „se prăvale”, „taluzurile de doi kilometri s-au dus pe apa Sâmbetei”, iar acesta nu ar putea fi funcţional chiar dacă licitaţia ar fi încheiată.
În plus, primarul l-a interpelat pe preşedintele CJ BN. „Câte gropi de gunoi din Bistriţa-Năsăud figurează închise, câţi bani au încasat pentru aceste gropi, pentru că ştim că au fost alocate 11 milioane euro, dar 80% dintre gropi au fost închise. Am fost contactat să semnez că au închis ei groapa de la Feldru şi de la Nepos, deşi era închisă de un an de zile în prezenţa ministrului Nemirschi, plantată şi îngrădită. Nu am făcut acest lucru dar am informaţii că cineva ar fi semnat în locul meu şi banii sunt luaţi”, a concluzionat primarul din Feldru.
Citiţi şi:
- Blocajul “spart” la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară cu privire la gestiunea deşeurilor
- Ştefan Sângeorzan, Vitalia: Nimeni nu vrea să plătească pentru serviciile de salubrizare!
- Campania bunului simţ?
- ,,Transformarea” va dura trei ani de zile, spun autorităţile locale
- Candidaţi comuni sub sigla USL în 32 localităţi din Bistriţa-Năsăud
Adaugă comentariu nou