( Video) O gală de zile mari, marca Dor Românesc. Artiştii bistriţeni au strălucit pe scenă, într-o altă ipostază !
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Centrul Judeţean pentru Cultură i-au invitat pe bistriţeni la un concert aparte în care muzica Ioanei Radu a fost readusă în actualitate, la 80 de ani de la debutul acesteia, la Radiodifuziunea Română, în urma unui concurs în care, timp de trei luni, a concurat cu 800 de persoane, ieşind pe locul I.
Supranumită „Regina romanţei româneşti”, Ioana Radu a fost îndrăgită de celebrul George Enescu, care îi spunea „Glasul dumitale face minuni, pe care le doresc şi viorii mele”.
Pe o scenă îmbrăcată de sărbătoare, de unde, de pe ecranele gigant zâmbea spectatorilor, ce au umplut până la refuz sala Centrului Cultural „Dacia”, Orchestra Profesionistă „Dor Românesc” a demonstrat încă o dată, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, că este specialistă şi în ceea ce priveşte interpretarea romanţei, nu întâmplător acompaniind, în fiecare an, concurenţii de la „Crizantema de Aur”. Prezentorul galei, scriitorul Menuţ Maximinian - realizator emisiuni radio-tv ( într-o ţinută de excepţie Pasha Men's) a avut un discurs de profesionist, aşa cum trebuie să fie prezentatorii unor asemenea evenimente.
Într-un spectacol de zile mari, gândit de directorul ansamblului, îndrăgita Matilda Pascal Cojocăriţa, pe scena „Cetrului Cultural „Dacia”, au urcat Domnica Dologa (deţinătoare a trofeului „Crizantema de Aur”), Mirela Petruş (într-un costum de acasă, din Oltenia), Ioachim Spân (interpret apropiat al romanţei), alături de Nicu Cioancă, Anuţa Motofelea, Cristina Retegan, Oana Matei şi Veronica Bălan, demonstrând că romanţa şi cântecul de petrecere pot fi interpretate foarte bine şi de artiştii bistriţeni. Faptul că în sală a fost un public cald, care a aplaudat la scenă deschisă fiecare evoluţie ne-a demonstrat, încă o dată, că la Bistriţa muzica adevărată este aşezată la loc de cinste.
Invitaţi ai bistriţenilor au fost Alin Pascal, care s-a reîntors acasă cu drag, în mijlocul familiei „Dor Românesc”, acolo unde el a debutat, şi George Rotaru, care are o „Prietenie de-o viaţă”, după cum a fost numit şi spectacolul, cu Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, prezent în anul 1987 în concertul aniversar dedicat Ioanei Radu la 70 de ani. La Bistriţa, George Rotaru, cel care este un artist iubit peste Ocean, în America, acolo unde este stabilit, a revenit după 40 de ani.
Matilda Pascal Cojocăriţa a venit în faţa publicului cu căldura vocii şi frumuseţea chipului şi a sufletului, încununând spectacolul.
În cuvântul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica, i-a felicitat pe artişti pentru spectacolul de excepţie şi i-a asigurat de tot sprijinul de care au nevoie din partea instituţiei judeţene.
Cântecele celebrei Ioana Radu, cea care a avut un repertoriu bogat, de sute de cântece, cu care i-a impresionat nu doar pe români, ci şi pe spectatorii de peste Ocean, au răsunat la Bistriţa prin intermediul vocii artiştilor noştri cântecul „Ciobănaş cu 300 de oi”, singurul imprimat alături de sora ei, Mia Braia, fiind fredonat la finalul evenimentului de artişti şi public.
https://www.facebook.com/pascalcojocarita.matilda/videos/2106666856036634/
Citiţi şi:
- Matilda Pascal Cojocăriţa, în recital, dar şi în juriu la Crizantema de Aur. „Dor românesc”, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, acompaniază artiştii
- Bistriţenii au strălucit la „Crizantema de Aur”
- „Dor Românesc” a excelat la „Crizantema de Aur”. Două albume semnate de Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, lansate la celebrul festival. Alexandru Pugna a reprezentat Ministerul Culturii
- Crizantema de Aur, la Bistriţa, prin laureaţii acesteia
- Dor Românesc, toamnă bogată sub bagheta maestrului Ştefan Cigu
Adaugă comentariu nou