8 pași pentru un Secret Santa reușit la serviciu
Atunci când se apropie sărbătorile de iarnă, inevitabil apare dilema alegerii cadourilor pentru colegi și pentru șefi. Probabil te gândești cum ai putea să rezolvi cât mai ușor problema, dar în același timp, îți dorești să păstrezi o atmosferă plăcută, departe de gesturi rigide sau achiziții scumpe. În această situație, o variantă foarte accesibilă de care probabil ai mai auzit este Secret Santa
Chiar dacă te simți încurcat în ce privește planificarea unui astfel de eveniment, fii sigur că odată ce te decizi să-l organizezi, trebuie doar să urmezi câțiva pași ca să-l pui în aplicare.
Pasul 1: Stabilește produsele și suma maximă pentru un dar.
Ar fi bine să te gândești de la început în ce zonă ai vrea să se încadreze viitoarele daruri. Oamenii pot să devină confuzi când trebuie să se orienteze singuri în situații mai puțin obișnuite. Printre cele mai întâlnite idei pe care le poți recomanda se numără: produse tradiționale românești, produse handmade, cărți, produse cu tema Crăciunului sau produse deosebite, cum ar fi câteva flori criogenate.
Să dăruiești flori criogenate înseamnă deseori un gest de prețuire deoarece aceste produse au un aspect impresionant și pot să reziste chiar și 10 ani datorită conservării. Pot fi o modalitate bună de a sugera că vrei să păstrezi relația cu un apropiat.
De asemenea, ai grijă să le menționezi un preț maxim pentru achiziții ca să eviți momentele neplăcute. Majoritatea se simt jenați dacă văd că sunt persoane care alocă sume de bani mai mari decât alocă ei.
Pasul 2: Decide cum vrei să decorezi.
Contează mult să creezi o atmosferă cât mai primitoare și mai caldă, mai ales în ziua dedicată Secret Santa. Decorul are un rol important. De aceea trebuie să selectezi o paletă de culori și un tip de imagine pe care ai vrea s-o creezi. Unele decoruri imită interiorul unei case tradiționale, altele lasă impresia unui spațiu exterior, în timp ce o parte redau scene din desene animate de Crăciun.
Bineînțeles, poți să nu respecți nicio regulă atunci când decorezi. Poate fi mult mai avantajos pe plan financiar să refolosești ornamente din anii trecuți și să cumperi numai obiecte ieftine, însă efectul final nu va fi același.
Pasul 3: Calculează bugetul.
Încearcă să estimezi suma totală a costurilor. Ar fi o idee bună să împarți cheltuielile pe categorii ca să te gândești cât ai vrea să cheltui pentru fiecare în parte și să cauți la ce prețuri se vând pe piață.
Iar în cazul în care nu-ți plac calculele, poți foarte simplu să-ți fixezi un prag financiar maxim pe care să nu-l depășești. Te poți consulta cu restul echipei în privința banilor ce ar urma să-i întrebuințezi.
Pasul 4: Fixează data evenimentului.
Ar fi indicat să anunți cu cel puțin două săptămâni înainte când va avea loc Secret Santa. Având în vedere că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, o parte dintre colegii tăi se poate să-și ia concediu și să nu mai ajungă la serviciu.
În plus, oamenii au nevoie de timp ca să poată găsi lucruri de care să fie mulțumiți. Cu siguranță, fiecare își dorește să ofere un obiect atrăgător, în special când la final se va afla cine l-a cumpărat. Prea multă presiune îi poate împinge să nu mai participe la eveniment.
Pasul 5: Scrie lista cu participanți
Întreabă și notează pe o listă toate persoanele interesate să participe. Îți va fi mai ușor să-ți amintești tot personalul când faci bilețelele cu nume pentru extragere.
Tot așa, în cazul în care rămân daruri suplimentare, afli mai repede cine lipsește neanunțat. Astfel, ești sigur că toți participanții își vor primi lucrurile.
Pasul 6: Asigură-te că sunt destule cadouri de Crăciun pentru toată lumea.
Cu toate că este datoria fiecărui participant să se implice, trebuie să iei în considerare că se poate ca unii colegi să nu ajungă la serviciu în acea zi din diferite motive sau să uite că are loc Secret Santa. Ca să primească toți cadouri de Crăciun ar fi o idee bună să cumperi câteva de rezervă.
Sunt firme specializate de unde poți comanda aranjamente, pachete cu dulciuri sau alte podoabe de Crăciun care se pot potrivi indiferent de personalitate sau de preocupări. Trebuie doar să cauți cu atenție.
Citiţi şi:
- Sfaturi utile: cum sa iti decorezi livingul in stil vintage
- Cum să-ți decorezi casa de Crăciun: 5 idei
- Alegerea mobilei pentru dormitorul copiilor: aspecte de care să ții cont
- Cum să îți păstrezi rechizitele școlare organizate pe tot parcursul anului
- Trebuie să consideri următorii factori când alegi mobilier pentru grădina ta
Adaugă comentariu nou