Alex Muşat a dus Bistriţa în concertele lui Ştefan Bănică: Eram la şcoală când m-a sunat şi mi-a spus "Bună, sunt Ştefan Bănică"
Alex Muşat este unul dintre cei mai talentaţi tineri artişti ai Bistriţei. O ştie, de acum, o ţară întreagă. Colaborarea cu Ştefan Bănică la concertele acestuia de primăvară i-au confirmat, încă odată, calităţile artistice lui Alex.
Despre toate acestea, într-un interviu acordat cotidianului Răsunetul.
-Care sunt culisele colaborării cu Ştefan Bănică ?
-M-a văzut pe internet. Am încărcat câteva piese cu mine pe youtube. Nu mă gândeam că internetul poate să-mi aducă asemenea veşti bune. Băieţii din trupă i-au arătat lui Ştefan cum cânt. Eram la şcoală când m-a sunat impresarul lui. Nu s-a prezentat, a zis că-mi dă pe cineva la telefon. A doua voce a spus "Bună, sunt Ştefan Bănică". Am crezut că e o glumă, foarte greu m-a convins. Apoi mi-a spus că are două concerte sub genericul “Love Songs“, la Circ & Variete Globus Bucureşti, în 7 şi 8 martie 2014 şi că vrea să fac şi eu parte din proiect.
-Concertul a adus în faţa publicului cântece vechi şi noi, din toată cariera artistului. “Love Songs” a fost prilej pentru Bănică să deschidă “cutia nostalgiei”, dar şi să promoveze piese noi. A interpretat două cântece semnate de tatăl lui, marele actor Ştefan Bănică : “Cum am ajuns să te iubesc” şi “Ce aveţi, fetelor, cu mine?”. Ce aţi ales să cântaţi împreună?
-“Hai acasă” al lui Gil Dobrică, fiind foarte încântaţi de reacţia sălii, publicul răspunzând cu aplauze.
-Cum ţi s-a părut Bănică?
-M-a impresionat nivelul de profesionalism. Totul s-a petrecut foarte repede. De la repetiţii, la prezenţa pe scenă, totul e foarte calculat, iar pentru mine a fost ca un vis. E un om foarte inteligent, am discutat în pauze despre istorie, dar şi despre politica de azi, nu e fiţos, e super deschis.
-Alex Muşat este tânărul de doar 19 ani, din Bistriţa, care l-a impresionat pe Ştefan Bănică, mai întâi pe internet. Publicul spune că ai arătat, prin câteva acorduri, ce şti să faci cu pana pe corzi, apoi ai “omorât” chitara, dar şi vocea a fost la fel, la înălţime. Este o bucurie şi pentru noi, cei de acasă. Ce a spus Bănică după concerte ?
-Cred că a fost mulţumit de prestaţia mea, mai ales că la aplauzele îndelungate, artistul a revenit pe scenă, însă m-a luat şi pe mine şi, împreună, am mai cântat câteva piese internaţionale şi tradiționalul “La mulţi ani”, pentru doamneşe şi domnişoarele prezente.
-Se întrevede o colaborare pe termen îndelungat?
-Mi-a spus că mă va suna, că are o idee, însă nu mi-a dat mai multe indicii. I-a plăcut foarte mult cum m-am prezentat.
-Tu ai impresionat şi în Anglia. Şi nu numai.
-Aici am fost la concursul „Englezii au talent”, în cadrul căruia am trecut doar de prima etapă. Deşi am fost selectat mai departe a trebuit să renunţ la concurs din cauză că nu aveam rezidenţă în Anglia.
-Cânţi de la doi ani, însă nu chitara. Îmi amintesc când te-am prezentat în concursuri ca tânără speranţă a muzicii populare, cântai din repertoriul lui Aurel Tămaş, cu care acum colaborezi.
-Tatăl meu era impresar al interpretului de muzică populară Aurel Tămaş, toată lumea credea că voi ajunge un mare interpret de folclor.M-am înscris la Liceul de Muzică, unde am început să studiez pianul, împreună cu profesoara Ligia Pavel. După 6 ani de pian l-am cunoscut pe profesorul Claudiu Copaciu, care avea o grupă de copii pe care îi învăţa să cânte la chitară, diverse genuri. Primul festival mare la care am participat este cel de „blues” de la Sighişoara. Atunci a început colaborarea cu Flavius Hosu, din Întorsura Buzăului, care cânta la tobă, iar pe un alt prieten, fotbalist, l-am învăţat să cânte la bass. Opt ore pe zi de repetiţii, un „demo” de 3-4 piese şi totuşi răspunsul organizatorilor festivalului a fost „nu”, până în ultima clipă. Eram prea tineri şi necunoscuţi. Cu o zi înainte, am fost chemaţi să deschidem festivalul de la Sighişoara.Toată lumea a fost mulţumită de prestaţia noastră, iar pentru noi, a fost cel mai mare cadou. Un alt concurs la care am participat este „Byron rock your hight school”, unde trupa din care făceam parte a luat premiul cel mare. Am obţinut şi premii pentru cel mai bun chitarist şi cel mai bun vocalist, însă mie nu-mi plac concursurile. Oamenii din public au dreptul să te judece. Muzica nu e concurenţă, trebuie să relaţionezi cu publicul. Acum, împreună cu trupa „Aia”, asigur fondul muzical al emisiunii lui Aurel Tămas, de la Look Tv, „Minunile lui Tămaş”. 3 zile din 5 sunt plecat la Cluj, unde filmează pentru emisiune.
-Eşti în clasa a XII-a la Liceul de Muzică Bistriţa. Ce planuri ai după finalizarea studiilor, acasă?
-Voi merge pe acelaşi drum, voi da admitere la Conservator, cel mai probabil la Bucureşti, unde am deja colaborări. Vreau să le mulţumesc colegilor, profesorilor, domnului director Claudiu Şular că sunt mereu alături de mine, mă susţin şi mă înţeleg. Apoi părinţilor, alături de care am pornit pe acest drum frumos. Sper ca prin ceea ce voi face să reprezint cu cinste Bistriţa mea dragă.
..........................................
Cititţi ediţia print !
Citiţi şi:
- Bistriţenii au umplut centrul oraşului, ca în vremurile bune, la concertul Ștefan Bănică și The Motans, oferit de primarul Ioan Turc
- Concertul lui Ştefan Bănică Jr., reprogramat pe 30 aprilie, în Săptămâna Luminată
- Jake şi femeile lui, cu Ştefan Bănică, vine la Năsăud
- Onorariul lui Bănică la Alexandria, un fleac faţă de cel de la Bistriţa
- IOAN TURC: Se amână concertul lui Ştefan Bănică
Adaugă comentariu nou