În Bistriţa-Năsăud, doar şase proiecte depuse pe Măsura 121

Fermierii bistriţeni nu s-au mai înghesuit să depună proiecte pe Măsura 121 “Modernizarea exploataţiilor agricole”, doar şase proiecte fiind înregistrate la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud, potrivit directorului executiv Sorin Roşu Mareş.
Sesiunea pentru depunerea proiectelor a fost prelungită, iar cererile de finanţare pentru măsura de investiţii „Modernizarea exploataţiilor agricole“ pot fi depuse la oficiul judeţean al APDRP, până în data de 14 august 2013, ora 12.00.
“Măsura 121 are la dispoziţie o sumă totală de 50 milioane euro, defalcată pe trei categorii: 16 milioane pentru sectorul zootehnic, 24 milioane pentru sectorul vegetal şi, cel mai important, 10 milioane euro pentru fermele de subzistenţă, aşa numita Măsură 141 care la noi în judeţ are foarte mulţi beneficiari. Sperăm ca prin această prelungire a termenului să se depună mai multe proiecte, iar potenţialii beneficiari să vină la sediul instituţiei noastre”, a precizat Mareş, în cadrul unei conferinţe de presă.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a deschis, în luna iunie, sesiunea de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor familiale, suma alocată acestei sesiuni fiind de 50 de milioane de euro.
În cadrul etapei vor fi finanţate aproximativ 1.000 ferme de familie, cu o valoare maximă eligibilă a proiectului de 125.000 euro, din care până la 50.000 euro sprijin nerambursabil prin PNDR. Conform MADR, pot depune proiecte persoane fizice, cu condiţia autorizării înaintea semnării contractului de finanţare, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte tipuri de beneficiari eligibili în cadrul măsurii 121.
Pentru asigurarea cofinanţării, beneficiarii vor avea posibilitatea de a contracta credite printr-un fond de creditare creat de MADR, facilitând astfel necesarul de cofinanţare a proiectelor.
Ferma de familie este o fermă care produce pentru consumul propriu, iar surplusul este comercializat. Activităţile din cadrul fermei sunt realizate, în principal, de către membrii familiei. Dimensiunea economică a fermei de familie poate fi între 2 - 50 UDE (Unitatea de dimensiune economică). Aceasta exprimă dimensiunea unei exploataţii agricole determinată pe baza marjei brute standard a exploataţiei.

Comentarii

01/08/13 23:59
Toderici Valeri

Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5