Câteva sute de elevi au trecut pragul Consiliului Judeţean pentru a fi, preţ de câteva ore, preşedinte!
În data de 11 aprilie, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud împlinește 23 de ani de la constituirtea acesrui for, practic de la prima şedinţă de plen. Pentru a marca acest eveniment, bistriţenii au fost invitaţi să viziteze cea mai importantă instituție administrativă a județului și să îi cunoască pe angajații și decidenții Consiliului Județean.
Gazde bune le-au fost preşedintele Emil Radu Moldovan şi vicepreşedinţii Dorin Popescu şi Alexandru Pugna, dar şi funcţionarii instituţiei. Elevii au putut vedea unde se desfăşoară şedinţele comisiilor de specialitate, biroul preşedintelui, dar şi sala unde se iau cele mai importante decizii pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.
Pe parcursul câtorva zeci de minute, preşedintele Emil Radu Moldovan a fost supus unui tir de întrebări pertinente despre atribuţiile şi „greutatea” acestei funcţii, despre modul în care bistriţenii au fost convinşi să îl voteze, despre criteriile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a putea accede la acest statut, dar şi despre copilărie, familie, proiecte de viitor.
„Este o poziţie foarte importantă, dar atuinci când ăţi doreşti ceva foarte mult pentru semenii tăi, pentru judeţul care te-a crescut şi care ţi-a oferit foarte multe, te adaptezi. Un preşedinte are o întreagă echipă de consilieri personali, consilieri judeţeni şi aparatul de specialitate, alături de care duce la îndeplinire mandatul pe care îl are.(...) Îmi place foarte mult ceea ce fac. Nu e o „profesie” mai grea decât altele, dar e foartă multă responsabilitate.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsău – cu apartaul propriu, instituţiile din subordine şi din coordonare - este al doilea angajator din judeţul Bistriţa-Năsăud, după compania Leoni. Avem aproximativ 4000 angajaţi în diferite zone, în instituţii culturale, în şcoli speciale, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în Spitalul Judeţean de Urgenţă, Ambulanţă, ISU.
E o funcţie care pe lângă multitudinea de responsabilităţi îţi oferă şi foarte multe satisfacţii, pentru că poţi să faci lucruri pentru oameni, pentru că poţi să faci lucruri pentru oameni”, le-a răspuns şeful CJ.
De celalată parte, copiii-preşedinţi au propus să fie mai mută „Şcoală Altfel”, mai multă vacanţă, dar şi mai multe ore de engleză, de sport sau de religie.
Citiţi şi:
- Alexandru Gavrilaş: Nu ştim ce va fi, agenda noastră a fost dată peste cap. Am deschis grădina Muzeului Bistriţa, cu obligativitatea termoscanării, respectăm legea. Muzeele, redeschise treptat
- Radu Moldovan: Pentru câteva zile, capitala mondială a culturismului şi a fitnessului va în Bistriţa-Năsăud
- Social-democraţii au împărţit câteva mii de flori pe străzile Bistriţei
- Alin Uşeriu (Tăşuleasa Social): Să încep să trăim viaţa, cum o fi, cu mască! Vom promova vaccinarea în rândul voluntarilor
- Elena M. Cîmpan a fi, a iubi, care este întrebarea?
Comentarii
Judetul nostru are un rezultat istoric la Olimpiada Nationala de Matematica. Premiul 1 la clasa a VIII-a si elevul in cauza a castigat si barajul pentru lotul national. Chiar nu scrie nimeni despre asta? Felicitari elevului Paul Tirlisan si profesorilor care l-au pregatit!
Raducu a schimbat biroul de la CJ dupa chipul si asemanarea sa. Intr-adevar, pe vremea lui Liviu Rusu in birou erau si rafturi cu carti, la care Raducu a renuntat. In schimb a umplut prtrtii cu icoane si tablouri. Si totusi, a pastrat neschimbata de la predecesorul sau controversata toaleta de lux, despre care s-a facut atata valva la momentul respectiv. Lasand gluma la o parte, clădirea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost modernizată de fostul preşedinte Liviu Rusu în perioada 2009 - 2010. Lucrările de amenajare au costat circa 10 miliarde de lei vechi, iar despre ceea ce a ieşit s-ar putea spune că merită toţi bani şi că Liviu Rusu are gusturi rafinate în materie. Interiorul prăfuit de pe vremea preşedintelui Marinescu a fost înlocuit cu amenajări moderne, cu marmura, iar tablouri ale unor artişti contemporani şi-au găsit loc pe holuri şi dau o notă de eleganţă interiorului clădirii.
Adaugă comentariu nou