Colegiul Tehnic Infoel, alături de parteneri din Turcia, Armenia, Italia, Belgia, Croația, Azebaigian, întâlniri pe teme de mediu
My world hear me a fost cel de-al doilea proiect Etwining derulat de către Colegiul Tehnic Infoel în anul școlar 2021-2022 cu parteneri din Turcia, Armenia, Italia, Belgia, Croația, Azebaigian. Coordonatorul proiectului din partea Colegiului Tehnic INFOEL a fost doamna profesor Matean Iuliana. Elevii participanți au fost din clasa a XI-a A. Scopul proiectului a fost acela de-a aduce în centrul atenției elevilor, problemele cu care se confruntă mediul înconjurător, pe de-o parte pentru că este o problemă fundamentală, de actualitate, iar pe de altă și pentru a le distrage atenția de la factorul pandemic. Încălzirea globală a început să ne amenințe continuu mediul și să-și arate clar efectele, lucru pe care îl sesizăm indiferent de spațiul fizico-geografic în care ne aflam. În cadrul proiectului, în echipe transnaționale, am învățat împreună despre despădurire, energia convențională combustibili fosili , încălzirea globală , efectele lor și soluțiile pe care le putem aduce fiecare la nivel local, astfel încât să ne îmbunătățim viața. Poluarea aerului și a apei, uraganele bruște, incendiile forestiere, seceta extremă ne informează că echilibrul în lume se schimbă. Toate ființele vii vor suferi consecințele acestui lucru. În proiectul My world hear me, ne –am propus să creștem gradul de conștientizare a elevilor noștri, să ne protejăm mediul și să luăm măsuri de precauție.
Am avut parte de experiențe inedite în care tehnologia ne-a arătat că poate fi pritena mediului, deoarece tot ceea ce elevii au creat s-a bazat pe utilizarea de programe noi de web 2. Am utilizat canva, genialy, am creat blog-uri. Impreună cu elevii am participat la lucrul în echipe transnaționale, prin intermediul zoom creând filme comune, acrostic-uri. Elevii au devenit mai consțienți de probelemele globale existente în privința mediului, si-au dezvoltat abilități lingvistive prin munca în echipe și utilizarea platformei etwining în limba engleza.
Mărturii ale elevilor:
Mălășincă Sebastian: ” A fost un proiect extraordinar! Mi-am făcut foarte mulți prieteni cu care conversez pe rețeaua Discord, unde am creat un grup doar cu elevii participanți în proiect. Am învățat foarte multe lucruri noi despre mediul înconjurător.”
Dobrea Adela : ” Mi-a plăcut noua experiență! Am reușit să-mi înving teama de a comunica în altă limbă, am creat împreună cu colegii din țările paretenere acrosticuri, mi-am făcut noi prieteni.”
Brabas Robert : ” Cea mai mare provocare a fost crearea unui filmuleț care să continue ideea unui alt coleg din străinătate. A fost extraordinar, atât din punct de vedere al platformelor pe care am învățat să le utilizez, cât și a barierelor lingvistice pe care le-am depășit. Îmi doresc ca și anul viitor să mai am ocazia de a participa la astfel de proiecte. ”
Prof. Matean Iuliana
Citiţi şi:
- La Beclean, despre Drepturile Omului, în colaborare cu Belgia, Croația, Germania, Grecia și Portugalia.
- Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița și Liceul cu Program Sportiv Bistrița, parteneri în proiectul Theme of Life: ENGLISH
- Curs de management al proiectelor UE – Erasmus+: Un program de formare pentru excelență
- Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în al doilea an de acreditare Erasmus +. Mobilitate în Spania
- Sărbătoare la Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean
Adaugă comentariu nou