De la Monor spre Vătava, drum ca în palmă! Preşedintele Moldovan: E un drum de suflet, care schimbă complet zona şi centrul comunei Monor!

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorul executiv Dorin Popescu, primarul Ioan Cira şi viceprimarul Gheorghe Moţoc de la Monor, fostul deputat Vasile Gliga şi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Dumitriţa Gliga, alături de reprezentanţi ai firmei de construcţii, au recepţionat lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 154 B, Monor-Gledin-Vătava (limită judeţ Mureş). Drumul a primit deja un nume – Transrâpa – amintind de „Drumul Râpcii", aşa cum îl ştiau localnicii.

„Mă bucur mult că un drum de suflet, care a fost foarte mult solicitat de către locuitorii din comuna Vătava, în mod special pentru concetăţenii noştri din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru că sunt mulţi oameni care circulă spre valea Mureşului, şi care în momentul de faţă scurtează în mod semnificativ traseul, este gata. Mă bucur că suntem la inaugurarea acestui tronson din DJ 154 B, o lucrare cu o lungime de aproximativ 5 km, lucrare făcută de către asocierea dintre Transilvania Grand Construct SRL, în calitate de lider al lucrării, asociat cu Aqua Park SRL pentru lucrările de construcţii şi Someş Top Grup SRL asociat pentru serviciile de proiectare. Avem o investiţie de aproximativ 12 milioane lei, sursa de finanţare fiind integral din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Durata garanţiei lucrărilor este de 10 ani, 120 luni. Aş vrea să-i felicit pentru că într-un termen record de 5-6 luni au finalizat această investiţie începută în primăvara acestui an, să le mulţumesc pentru calitatea lucrărilor. Deja suntem obişnuiţi cu constructorii din judeţul Bistriţa-Năsăud să facă lucrări de calitate", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, acest drum a schimbat integral şi zona de centru a comunei Monor, pentru că drumul porneşte din intersecţia cu sensul giratoriu, dar şi deschiderea spre judeţul Mureş.

„Înainte aici era o cărare, pe urmă, când am venit la Consiliul Judeţean am început să-l lărgim, să-l pietruim, să-l facem practicabil, pădurea de aici era unită cu partea din dreaptă. La început se trecea doar cu căruţa. Am făcut drumul practicabil, drum de piatră, şi i-a venit timpul, pentru că noi am făcut investiţiile în ordinea priorităţilor şi a importanţei legăturilor pe care le fac. Prima dată am avut grijă de partea de legătură de la Milaş la Crăieşti, pe urmă am făcut legătura şi am modernizat DJ 154 pe la Batoş, din Bistriţa, şi în momentul de faţă a venit rândul şi acestui tronson 154B", a mai spus Radu Moldovan.

În completare, primarul Ioan Cira a vorbit despre „un vis împlinit". „Pot să spun că s-a împlinit un vis mai vechi. Eu, în numele monorenilor şi al gledinarilor, trebuie să mulţumesc Consiliului Judeţean, în mod special domnului preşedinte, care s-a implicat enorm pentru acest frumos traseu. Bineînţeles, aşa cum a spus şi dânsul, acest tronson trebuie de mult finalizat, dar niciodată să nu spunem doar vorbe, ci doar faptele care la ora actuală se văd. Dacă sunt multe vorbe şi nu sunt fapte înseamnă că nu facem absolut nimic. Încă o dată îi mulţumesc administratorului firmei care s-a ocupat de acest frumos proiect care s-a realizat şi, bineînţeles, domnului viceprimar. Succes să avem şi multă-multă sănătate şi o circulaţie cât mai bună pe acest tronson care leagă cele două judeţe – Bistriţa-Năsăud de Mureş", a precizat primarul Ioan Cira.

Vicepreşedintele Ioan Ţintean, în calitate de coordonator al Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean, a adăugat că a fost deputat al Văii Şieului şi că este fericit că asistă la "joncţiunea dintre cele două entităţi administrative şi că s-a făcut un lucru important".

„Îmi amintesc că atunci când am câştigat deputăţia în această zonă singurul lucru de care am fost întrebat, de cei care colectau laptele şi-l duceau la Monor, „Domnule deputat, drumul de Vătava când o să fie gata?" Sigur că promisiunile vin de atunci şi, aşa cum împreună cu domnul preşedinte Radu Moldovan, în cei opt ani, de când avem un parteneriat în judeţul Bistriţa-Năsăud, am reuşit să închidem circular, aşa cum v-am mai spus, toate legăturile cu judeţul Mureş, absolut toate cu drumuri bune şi foarte bune. Pentru acest lucru, sigur, toată lumea trebuie felicitată, felicităm şi proiectanţii, şi constructorii care s-au angajat şi au realizat drumuri de bună calitate şi, în mod special echipa mea din cadrul Direcţiei Tehnice de Drumuri şi Transport din judeţ care au fost cu ochii-n patru ca să iasă lucruri bune, aşa cum se vede aici. Încă o dată felicitări tuturor şi să ne vedem cu vecinii noştri din judeţul Mureş, eu fiind ca loc de baştină din judeţul Mureş, să ne vedem la cât mai multe întâlniri de genul acesta", a menţionat vicepreşedintele Ioan Ţintean.

Dumitriţa Gliga, candidat al PSD lşa preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, a felicitat echipa administrativă de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. „Pentru noi, ceea ce s-a făcut în judeţul Bistriţa-Năsăud legat de infrastructură şi de drumurile judeţene care străbat tot judeţul şi care sunt finalizate, este un exemplu. Ne propunem şi noi, în dezvoltarea judeţului Mureş, finalizarea tuturor drumurilor judeţene şi, în primul rând, deschiderea judeţului Mureş spre judeţele vecine – Alba, Sibiu, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Ne bucurăm că legătura cu judeţul Mureş este finalizată, mai avem şi noi o porţiune de drum judeţean care trebuie reabilitată, modernizată puţin şi şanţurile finalizate, dar se poate circula în siguranţă pe acest drum. Pentru partea turistică este foarte important. De asemenea, dorim să continuăm legătura spre judeţul Cluj, unde Bistriţa-Năsăud şi-a terminat porţiunea de drum judeţean şi urmează ca judeţul Mureş să o finalizeze şi apoi mai e porţiunea de la Lunca Tecii, unde avem şi noi podgorii de vin, de viţă-de-vie, care acum se revitalizează şi atunci legătura cu judeţul Bistriţa-Năsăud, şi pentru turismul viticol, va fi extrem de important", a punctat Dumitriţa Gliga.

***

Altfel, vineri va fi recepţionat drumului dintre Budacu de Jos şi Bistriţa sau Bistriţa şi Budacu de Jos, proiect pentru care s-au căutat soluţii tehnice.

„Săptămâna viitoare vom merge şi la Şieu – Şoimuş – Budacu de Sus, pentru că s-a turnat deja un tornson de asfalt, de unde vom transmite imaginile de rigoare. Din această săptămână lucrăm şi pe tronsonul Cuşma – Satu Nou, lucrăm şi pe Chiraleş – Feleac – Nuşeni. Este într-o fază foarte avansată tronsonul Corvineşti – Nuşeni de la intersecţia Bidiu şi Enciu, tot aşa vreo 5 km, ARL-ul lucrează intens acolo şi vom avea făcută toată legătura de la Mureş, mai exact de la Sărmaş. Lumea nu va mai trebui să vină pe varianta clasică, din dealul Budeştiului se poate merge prin Fântânele – Matei – Moruţ – Corvineşti – Nuşeni – Beclean", a precizat preşedintele Moldovan.

În ceea ce priveşte tronsonul de drum judeţean Albeştii Bistriţei – Mărişelu, proiectul este în evaluare, fiind depuse ofertele. „Cred că s-a terminat partea de evaluare tehnică şi evaluare financiară şi sper ca într-un timp rezonabil colegii mei de la Achiziţii şi de la Drumuri să termine valoarea să poată da raportul procedurii la procedura de achiziţie publică. De asemenea, sperăm să nu avem contestaţii şi, dacă ne lasă timpul, dacă avem timp frumos până la finalul anului, s-ar putea să înceapă lucrul din acest an, în cel mai rău caz din primăvara anului viitor. Aici avem un lot de trei drumuri, pe lângă Domneşti – Neţeni – Albeştii Bistriţei, avem şi Sânmihai – Miceşti – Visuia şi Beclean – Nuşeni – Chiochiş", a concluzionat preşedintele Radu Moldovan.

Comentarii

16/09/20 15:17
marioara

WOW.BRAVO !Mare realizare.Mergem sa vedem drumul pe care am fost de atatea ori pe jos, inclusiv la baluri la Vatava si Rapa mergeam.Ne bucuram din inima si succes si sanatate in continuare realizatorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5