Campanie umanitară de Crăciun

Din suflet pentru suflet de copil

Cum ar fi dacă într-o zi cineva v-ar spune că aveţi de hrănit 328 de guri? Cum aţi reacţiona, ce aţi face, cum v-aţi organiza?
În Prahova, pe valea unui pârâiaş, un preot are aceste răspunsuri. De mai bine de 20 de ani are grijă de copii nou-născuţi, de copii abandonaţi, de copii fără părinţi, de tinerii alungaţi din căminele de copii. Acolo,
Acum 13 ani, părintele Nicolae Tănase vorbea despre un proiect greu de crezut şi atunci dar şi acum. Un sat al copiilor fără părinţi. Acum, în viitorul despre care vorbea, tabăra e tot neîncăpătoare. Pâna acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Aşa că în vale apar mereu case. Într-o lume egoistă, în care trecem unul pe lângă celălalt fără să ne pese, ce se întâmplă în Valea Screzii pare greu de crezut. Aici, “egoismul” a fost şters din dicţionar. Cât de greu e să hrăneşti în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci şi să educi o armată de oameni numai părintele ştie. A fost nevoit să înveţe. Părintele este şi manager şi psiholog, este şi mamă şi tată. Copiii sunt îngrijiţi, hrăniţi şi supravegheaţi de femei angajate din sat. Unii dintre ei sunt luaţi acasă la un moment dat de familii. Alţii însă rămân aici, merg la şcoală, la studii. Până acum, opt copii din tabără au intrat la facultate.
Pe Valea Screzii şi în Valea Plopului, de 20 de ani, funcţionează o altă Românie. O Românie care uimeşte. Una a generozităţii şi a dragostei, o Românie care are nevoie încontinuu de susţinere ca să meargă mai departe.

Şi tu poţi ajuta!

Adună tot ce ai acasă (lucruri de care nu te mai foloseşti, dar care ar fi de folos altcuiva), pune-le într-o cutie, scrie-ţi numele tău şi al familiei tale şi ajută acest părinte cu 328 de copii!
Cei care vor să se implice în acest proiect, pot suna la numarul de telefon 0745. 455 707 (pentru mai multe detalii). Până acum am reuşit să facem rost de o maşina de 3.5 tone, care va asigura transportul. Încă nu ştim dacă ne poate pune la dispoziţie şi carburantul necesar.
În această campanie a fost cooptată şi Grădiniţa “Căsusţa cu Poveşţi” din Bistriţa, însă lista este deschisă pentru toţi cei care vor să ajute.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5