Dincolo de greutăți și temeri, educația merge mai departe! La mulţi ani, dragi șlefuitori de suflete!
Sărbătorită în întreaga lume pe data de 5 octombrie, Ziua Educației ne reamintește faptul că educația nu este despre unii sau alții, despre cifre și statistici, ci este despre noi toți, elevi, părinți și profesori. Este despre viață, despre emoțiile începutului de an școlar, despre prima literă scrisă în caiet, despre dorința de a da mai departe ceea ce ai învățat, despre provocările anului 2020, despre mult controversata predare online.
Nevoiți mereu să se reinventeze, profesorii răspund provocărilor și predau astăzi unei generaţii aplicate, o generaţie cu un bagaj de cunoştinţe dobândit în medii absolut novatoare. Elevii și profesorii acestui mileniu au nevoie de provocări şi de cu totul alte perspective decât cele clasice, dintre bancă şi tabla cu cretă.
Abordând tema evenimentului din acest an, „Învățarea pentru oameni, planetă, prosperitate și pace”, și concentrându-se pe o educație incluzivă și echitabilă de calitate, Editura Didactică şi Pedagogică și-a arătat recunoștința față de cadrele didactice oferindu-le webinarii și cursuri de formare gratuite, precum și instrumente interactive pentru susținerea lecțiilor la distanță, pe așa-numita platforma de creare a lecțiilor digitale-interactive, mozaBook.
Prin intermediul tehnologiei educaţionale 3D, fiecare profesor care a participat la formare și a promovat testul de evaluare este deţinătorul unei licențe 3 D oferite gratuit de Editura Didactică şi Pedagogică. Astfel că, pentru prima dată în România, profesorii îşi pot personaliza în mod original manualele Editurii Didactice şi Pedagogice, cu resursele spectaculoase inserate pe platforma "mozaBook", dar şi cu propriile resurse, având la dispoziţie o bibliotecă virtuală cu peste 1.200 de animaţii 3D în premieră în România, sute de videoclipuri educaţionale, instrumente şi jocuri educaţionale în limba română. Simultan cu codul de activare, profesorii au primit şi instrucţiunile de utilizare a platformei, care îi vor ajuta să împărtăşească împreună cu elevii o experienţă unică la clasă, într-un an şcolar atipic, cu multe provocări.
Ziua Mondială a Educaţiei este despre acei profesori care ştiu să se reinventeze, în ciuda lipsurilor, poate nu neapărat financiare, dar care provoacă frustrări, acei profesori care știu să să deschidă orizonturi noi, prin credinţa care umple de sens menirea lor.
La mulţi ani, dragi șlefuitori de suflete!
Citiţi şi:
- Roxana Drăgan de la Școala Gimnazială Paul Tanco Monor a câștigat premiul dedicat elevilor în concursul Digitaliada! Viteza, explicată cu aplicația mozaBook!
- Studenți austrieci, din nou în practică pedagogică la Liceul Silvic Transilvania Năsăud!
- Liceul Silvic Transilvania Năsăud, școală de aplicație pedagogică pentru studenți din Austria
- Olimpiu Nuşfelean: Reforme de formă
- Azi, 24 noiembrie, sărbătorim Ziua internațională a profesorului de limbă franceză, creator de viitor pentru elevii săi!
Comentarii
Da slefuitori de suflete, dragi profesori ,La multi ani cu sanatate!
Dar in ziua de azi cu o programa atat de incarcata felicitam dascalul care are un minut pentru o lectie mica de viata care nu se uita cu anii, felicitam dascalul care reusete sa devina un model in viata pentru elevii sai.
Modelul meu a fost regretatul descal Mircea Caluseriu, inteligent,exigent ,corect, carismatic si atat de mult iubit de toti elevii.
Adaugă comentariu nou