Elevi și profesori de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Năsăud în El Puerto de Santa Maria, Spania
În perioada 16 – 20 mai, o delegație de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Năsăud formată din patru profesori și patru elevi a participat la ultima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + ,,The joy of exploring cultural heritage with new educational methods” în orașul El Puerto de Santa Maria, Spania.
Elevii și profesorii din Polonia, România, Turcia, Grecia și Lithuania care au participat la mobilitate au avut parte de o primire călduroasă din partea directorului școlii și a coordonatorului local al proiectului. Vizita școlii ne-a impresionat prin modul de utilizare al spațiului școlii, activitățile desfășurate în interiorul școlii sau în afara acesteia, dotările existente la nivelul școlii, existența unei grădini de zarzavaturi și legume, dar, mai ales, mesajele pozitive întâlnite pe holurile școlii, pe scări, în sălile de clasă. Jocurile de spargere a gheții desfășurate în prima zi le-au permis elevilor și profesorilor să se cunoască, să comunice, să coopereze pentru desfășurarea jocurilor. S-au desfășurat 6 jocuri simultan, câte un joc specific fiecărei țări partenere. În fiecare echipă au fost elevi și profesori din toate țările, aceștia rotindu-se la celelalte echipe pentru a interacționa cu toți participanții la joc.
De o primire călduroasă am avut parte și la primăria orașului putând astfel să aflăm mai multe informații despre orașul El Puerto de Santa Maria, despre școlile din oraș.
Activitățile de învățare au presupus participarea la worshop-uri despre învățarea prin cooperare. Elevii au avut activități practice, iar profesorii au descoperit ce înseamnă învățarea prin cooperare, cum poate fi aplicată la fiecare ciclu de învățământ, care sunt criteriile pentru formarea grupelor, care sunt rolurile ce trebuie asumate în cadrul grupurilor.
Activitățile de descoperire a orașului și a împrejurimilor acestuia ne-au fascinat, iar vizita Cramei ,,Mora” ne-a permis să descoperim tradiția unei afaceri de familie. Am descoperit și frumusețea plajelor și a portului din El Puerto de Santa Maria cu ocazia plimbărilor pe plajă sau a activităților desfășurate în apropierea acestora: surf, jocuri cu mingea. Vizita din Seville ne-a dat ocazia să descoperim frumusețea Catedralei din Seville, care este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Giralda, turnul cu clopote al Categralei din Seville, palatul regal din oraș - Alcazar Royal de Sevilla care este locul de reședință al regelui Spaniei cu un interior impunător și grădini imense cu fântâni, verdeașă și flori, Piața Spaniei din Sevilla care se remarcă prin canalele care o traversează, cele patru poduri, arcadele, fântâna și băncile ce reprezintă provinciile Spaniei.
Tematica mobilității a fost natura astfel încât elevii au prezentat avertismente pentru ocrotirea și protejarea naturii, a unor parcuri naționale specifice zonei în care locuiesc deoarece ea aparține tuturor și, totodată, noi suntem parte a naturii.
Festivalul de flamenco prezentat a completat descoperirea tradițiilor zonei. Elevii și profesorii participanți nu au fost doar spectatori la acest festival, ci au avut posibilitatea de a îmbrăca costumele specifice și de a dansa alături de cei din ansamblu.
Mobilitatea s-a încheiat cu cina festivă și înmânarea certificatelor de participare. Elevii și profesorii au fost încântați de activitățile desfășurate. Toate experiențele de învățare vor fi împărtășite cu ceilalți colegi, elevi și profesori, de la școala noastră, dar și de la alte școli.
Coordonator proiect,
Prof. Ioana Cira
Citiţi şi:
- Elevi şi profesori din cinci ţări, la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, în cadrul unui proiect Erasmus +
- Elevi de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud, din Spania şi Italia, în ultima mobilitate virtuală a proiectului Erasmus+ "Euroland"
- Elevi și profesori de la Școala Gimnazială,,Mihai Eminescu” din Năsăud, în mobilitate în Hortiatis, Grecia
- Elevi şi profesori din Salva, în Italia
- O nouă experiență Erasmus + pentru elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu
Adaugă comentariu nou