Episcopul Chișinăului, IPS Antonie, la hramul Mănăstirii Ilva Mare

Cu ocazia marelui praznic al Schimbării la Faţă a Domnului, la mănăstirea din Ilva Mare a fi săvârşită o slujbă arhierească de către episcopul vicar al Chișinăului, IPS Antonie. Ca în fiecare an, la slujba de hram a lăcaşului de cult, condus de stareţa Hristofora Marinca, sute de pelerini din întreaga zonă a Năsăudului au venit la Sfânta Liturghie, oficiată de episcopul vicar al Chișinăului, IPS Antonie, alături de un sobor de preoţi.
"O zi deosebită, oameni deosebiți la hramul Mănăstirii din Ilva Mare. Mulțumesc Maicii Starețe Cristofora pentru primire, precum și întregii obști. A fost o slujbă frumoasă, o sărbătoare a luminii alături de părintele Benedict Vesa și episcopul vicar al Chișinăului, IPS Antonie. Alături de viceprimarul comunei Ilva Mare, Octavian Cicșa, de Ionuț Maftei și Claudiu Palage" scrie pe facebook deputatul Daniel Suciu, prezent la eveniment.
Mănăstirea Ilva Mare este amplasată pe Valea Ilvei, la 50 de km de oraşul Năsăud. A luat fiinţă în 1992, ca schit de călugări, ctitorit de ieromonahul Daniil Ureche, actualul duhovnic, pe vatra casei părinteşti. Vrednicul de pomenire mitropolit Bartolomeu a dat aprobarea şi a sfinţit locul în 1992, după care s-a început şi construcţia bisericii. Lăcaşul de cult a fost terminat în 1996, an în care, pe 6 august, de hramul bisericii, a fost sfinţit. La începutul anului 1999, schitul şi-a schimbat statutul în mănăstire de maici. În 2001 s-a început construcţia unei noi biserici, cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”. PS episcop Vasile Someşanul a pus piatra de temelie la noua biserică în acelaşi an, de hramul mănăstirii. În 2005 biserica a fost terminată, iar pictura lăcaşului de cult s-a început în 2008 .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5