Firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani, scutite de CAS

Facilităţi pentru angajatori

Firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor plăti pentru aceştia, timp de un an, contribuţii de asigurări sociale.
Facilitatea se aplică numai în cazul în care persoanele astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
Patronii firmelor care vor angaja şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor mai plăti contribuţii la bugetele de sănătate, pensii şi şomaj.

Angajatul va achita contribuţiile aferente. Facilitatea este valabilă doar pentru angajator.
Guvernul Ponta a mai anunţat luni că plata TVA se va face la încasarea facturii.
Măsura se va aplica doar în cazul întreprinderilor cu o cifră de afaceri de maximum 500.000 euro şi este una dintre măsurile pentru redresarea economiei anunţate, luni, de premierul Victor Ponta.
Sursa: antena3.ro
14.07.2012

Comentarii

02/08/12 11:42
erwertghrthrth

Domnule Ponta, cred ca acest lucru nu se va intampla dupa actuala forma de lege a muncii...
Eu am auzit... ca in America, fiecare firma ori socitate, este obligata "atata % " ... sa angajeze "negrii,indo-americani,mexicani,femei,barbati,tineri si mai in varsta ( sa nu zic batrani...) ... " etc... functie de procentajul de populatie reiesit de la recensamantul local. Deci, nu este o obtiune benevola, cu scutire de anumite taxe catre stat, pentru ca multi nu apreciaza utile aceste avantaje... ci sa fie o dispozitie imperativa a legii. Fiecare sa fie obligat sa angajeze atata la suta populatie bastinasa, atata la suta alte nationalitati, atata la suta femei, atata la suta barbati, atata la suta intre varsta de ... si intre varsta de... , atata la suta handicapati ( daca se preteaza ...) , atat la suta someri, atata la suta proaspat absolventi... etc. etc. si numai daca nu vine nimeni la angajare... sa poata patronatul angaja alte categorii de personal... si numai cu aprobarea Directiei Muncii...
Uitati, in America, la muncile grele din stat, bastinasii ( americanii...) nu se prea inghesuie. Cand se fac angajari de personal, mai intai se angajeaza personal din categoria imperativa prevazuta de legea muncii si abia dupa aceia, cu aprobarea Ministerului Muncii... daca nu merge nimeni la angajare, li se permite angajarea altui personal, de alta natura... ( printre care chiar si straini...).
Ce ziceti ? Cand se va putea aplica acest principiu si la noi, care nu este absolut deloc "capitalist " ci apreciez ca este chiar de tip "social-democrat" ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5