Frumoasa Cale

Monoranul George Echim, stabilit la poalele Tâmpei, unde practică avocatura şi slujeşte ASTRA alături de academicianul Alexandru Surdu, se îndreaptă spre cititori bucurându-se de o intimitate de taină. După cele două volume de versuri „ Identitate” şi „Împliniri”, a predat cititorilor al treilea volum intitulat „ Frumoasa cale”, devenind invincibil asemeni Sf. Gheorghe, care i-a devenit prototip, el fiind prin excelenţă purtător de biruinţă.
Cartea, ce pătrunde pe-o frumoasă cale terestră şi sufletească este o temelie nebiruită de valori omeneşti, căutând căile de acces de la o lume la alta, urmărind ca trecerea timpului să se transforme din fenomen natural în fapt istoric capabil de a fi memorat şi dat generaţiilor următoare.
Poetul grănicer cu nume de sfânt, apără prin versurile sale omul cu calităţile sale şi totodată biserica luptătoare, pătrunzând în abisurile infinite ale propriului destin, mărturisind adevărul prin acumulările din mediul de viaţă de om obişnuit care îşi povesteşte viaţa în cele trei cărţi, cât şi în revista de cultură braşoveană „Claviaturi”, revistă trimestrială de poezie a cărui redactor şef este, lucrând mână în mână cu directorul fondator Vanea Ghorghinescu.
Frumoasa cale, ne înlesneşte comunicarea cu noi înşine şi cu semenii noştri în împrejurările vieţii şi în experienţele personale dând viaţă poeziei de tip reflexiv, ce înfierează împrejurările vieţii şi experienţa sa personală din munca cu omul de zi cu zi.
Experienţele proprii sunt de un real folos cititorilor, transformând tăcerea singurătăţii în scris şi citit, cu gândul mereu la Creator, printr-o gândire pozitivă ce poartă în suflet lumina şi pacea, cu atâtea modele de viaţă a unor oameni ce vieţuiesc printre noi şi iubesc universalitatea creaţiei.
Monoranul nostru îşi invită cititorii pe o frumoasă cale descrisă prin trăirea identităţii spre împlinirile spirituale, prin cuvântul vindecător spre calea bucuriei, frumosului, împlinirilor, spre fericirea generală, prin fericirea individuală.
Avocatul, poetul şi artistul de muzică populară George Echim se zbate să-i educe pe alţii, fiind convins că a trăi fără încercări înseamnă a trăi fără viaţă, iar viaţa este în fond o neîncetată adaptare şi o evoluţie spre perfecţiune în urma luptei dintre bine şi rău.
Pe Frumoasa Cale păşeşte cu spor poezia religioasă şi poezia patriotică, pentru că fără Dumnezeu, fără patrie, fără nicio poezie sufletească este pentru om un adevărat calvar. Pe Frumoasa Cale citim cu interes câteva pagini concise şi clare de critică literară din partea editorilor şi ai altor prieteni de condei. În prima parte a cărţii sunt poezii în formă clasică :

După câte am trăit
Şi câte le-am pătimit
Tot nu m-am învâţat minte
Şi gândesc ca mai-nainte.

În partea a doua a volumului, poetul se joacă cu cuvintele prin acrostihuri, adică literele iniţiale ale versurilor citite vertical formează un cuvânt sau o propoziţie, ca de exmeplu:

Apa este mediul primordial
Pentru viaţa de pe Pământ
Apărută prin voia Celui Sfânt

sau

E timpul să mă hotărăsc
Crepusculare temeri să le-alung
Hotârât să fiu în toate ce trăiesc
Inima-mi să râdă, nicidecum să plâng
Momentele de cumpănă să mi le cântăresc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5