Investește-ți banii inteligent: 5 idei ușor de pus în aplicare
-
View the full image
Sursa foto: https://p2.piqsels.com/preview/318/173/198/coins-pennies-money-currency.jpg
Vrei să-ți maximizezi câștigurile, dar nu știi în ce să investești ca să fii sigur că îți poți conserva profitul indiferent de schimbarea vremurilor? Ai la dispoziție numeroase posibilități, însă, este necesar să demarezi afaceri sigure și profitabile, pe care să le poți gestiona inteligent. Deși mulți oameni preferă să-și țină economiile în depozite bancare, considerând că e nevoie de mulți bani pentru a face cele mai bune investiții, lucrurile nu stau chiar așa. Îți poți atinge obiectivele financiare și cu investiții financiare, chiar dacă, la început, nu ai prea multe resurse. Investițiile nu se referă la o schemă de îmbogățire rapidă, ci reprezintă o modalitate de a păstra intactă valoarea economiilor tale și de a le spori substanțial pe termen lung. Iată câteva idei ușor de pus în aplicare:
1. Cumpără acțiuni la anumite companii
Dacă poți risca mai mult pentru un venit pe termen lung, investește-ți banii în acțiuni la companii de calitate. Află mai multe despre ce sunt dividendele și caută firme cu afaceri prospere, care își răsplătesc acționarii cu dividende substanțiale. În majoritatea cazurilor, rezultatele nu vor apărea prea curând pentru că investițiile în acțiuni sunt pe termen lung și nu-ți pot oferi, neapărat, plăți constante sau profituri uriașe de la început. Piața de valori reprezintă unul dintre cele mai atractive locuri pentru investitori pentru că, atunci când achiziționează acțiuni, aceștia dețin o mică parte din compania respectivă. Atunci când firma înregistrează profit, va plăti o parte din acestea în dividende, în funcție de câte acțiuni ai cumpărat. Pe măsură ce valoarea companiei crește, se mărește și prețul
2. Îndreaptă-ți atenția spre fondurile mutuale
Dacă piața de valori ți se pare prea riscantă, investește într-un fond mutual care urmărește structura unui indice bursier. Aceste fonduri sunt create special pentru persoanele care au ceva economii, dar nu dispun de timpul și cunoștințele necesare pentru a investi, pe cont propriu, la bursă. Prin plata unui comision de administrare, un profesionist va investi în locul tău în fonduri monetare, fonduri de obligațiuni, fonduri diversificate sau fonduri de acțiuni.
3. Optează pentru obligațiuni
În momentul în care cumperi o obligațiune, în esență, împrumuți bani unei companii. Ce înseamnă acest lucru? Firma emitentă care îți vinde obligațiunile îți va plăti o dobândă pe întreaga durată de viață a obligațiunilor. Într-un fel, acest lucru este asemănător cu un credit bancar, doar că, în locul băncii, sunt mai mulți creditori. Obligațiunile sunt considerate mai puțin riscante decât acțiunile, pentru că sunt garantate de emitentul respectiv și oferă, totodată, randamente mult mai bune decât depozitele bancare. Cu toate acestea, potențialul de returnare al obligațiunilor este mai mic.
4. Ia în considerare afacerile imobiliare
Dacă, în urmă cu mai mulți ani, era profitabil să cumperi imobile și terenuri pentru a le revinde, ulterior, la prețuri mai mari, în prezent acest lucru nu mai aduce bani prea mulți. Cel mai sigur acum pare a fi câștigul constant din închiriere. În funcție de imobilul deținut și poziționarea acestuia, poți câștiga sute de euro în fiecare lună.
5. Investește într-un business promițător
În mod cert, majoritatea oamenilor ar considera potrivită investiția într-o afacere pe cont propriu. Dacă ai o anumită sumă de bani, de ce să nu-ți înființezi propria companie? Ei bine, lucrurile nu sunt chiar așa de simple, iar riscurile de a pierde banii sunt uriașe. Anumite start-upuri se pot dovedi profitabile, însă, afacerile mici sunt printre cele mai riscante din variabilor care pot apărea pe parcurs. Așadar, intră ca investitor într-o afacere promițătoare. Antreprenorii vor avea mai multe resurse financiare pentru a-și dezvolta businessul, iar tu îți vei asigura un venit pasiv. Totuși, ai grijă să alegi o afacere profitabilă, care să-ți genereze venituri. Dacă întâmpini dificultăți în găsirea unor companii foarte bune, solicită sfatul unui profesionist ca să te asiguri că vei investi deștept.
Investiția reprezintă o modalitate simplă de a-ți spori constant economiile sau „averea” pe care o ai deja. Nu ai cum să te îmbogățești peste noapte din asta, dar poți începe și cu sume mici pe care să le transformi în câștiguri constante pe termen lung. În acest fel, te vei simți mai confortabil din punct de vedere financiar și vei avea un trai mai bun.
Citiţi şi:
- Cât costă un gram de aur și cum se calculează prețul?
- În ce să investești bani?
- Vrei să fii un marketer de succes? Iată ce poți să faci pentru a ajunge acolo unde îți propui!
- Plănuiești să-ți deschizi o afacere? Top 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a începe
- Cum poți obține un venit suplimentar
Comentarii
BANII LA CIORAP FRATILOR , transformati in cele doua valute forte ( euroi si dolaroi , ca este mai valoros cand unul , cand hal'lalt ) ... asta-i masura ideala... !
Aveti grija unde puneti " ciorapul " insa... sa nu uitati de el, sa nu vi-l roada soarecii, sa nu arda oadata cu vre-un incediu, ori sa nu va fure ciorapul hotii ( daca aveti gura sparta si va laudati ce aveti voi, unde ce si cum faceti voi ...) .
" La ciorap " ... si pusi " bine "... nu-si schimba valoarea si-i aveti cand va ajunge cutitul la " gat " , fara sa aveti surpriza ca mergeti la banca sau la un automat bancar unde cand bagati " cardul " va arata ..." degetul mare intre degetele aratator si mijlociu " , adica " ciuciu " .
Pusi in banci, ori cumparand te miri ce oferte facute prin smecherii bancare... efectiv va indeamna sa le dati banii sa-i poata ei " rula "... dar pentru care la final, datorita devalorizarii valorii banilor, nu aveti absolut nici un castig ptr ca dobanzile acordate nu acopera aceasta devaloriozare ci din contra , ba mai aveti si grija si spaima daca aceasta banca nu cumva da faliment si capitalul ei social este prin te miri ce tzari ... prin aceasta (M)...UE ( sau niste tzari bananiere ) unde " prinde orbul si scoalte-i ochii " ca si cu FNI-ul ala... din care in veci nu-si mai scot oamenii banii depusi .
Ma... asta-i parerea mea, voi faceti cum vreti !
Adaugă comentariu nou