Investiţii de peste 3,7 milioane euro în reţelele de apă/apă uzată şi staţia de epurare de la Feldru

Contractul de lucrări 7, şi anume extindere reţele de distribuţie a apei, canalizare şi staţie de epurare în Feldru - a fost finalizat. Parte a proiectului amplu „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”, cofinanţat prin POS Mediu, contractul în valoare de 11.791.819 lei a însumat extinderea reţelei de distribuţie a apei potabile pe un tronson de 2 km şi 120 branşamente aferente, extinderea reţelei de apă uzată pe o lungime de 6,1 km şi 438 de racorduri la reţeaua de canalizare, conducte de refulare pe aproximativ un kilometru, dar şi construcţia unei staţii de epurare nouă, proiectată pentru un număr de 7000 locuitori echivalenţi. Executantul lucrărilor a fost asocierea de firme Mis Grup SRL (lider), AGUA RESIDUOS Y MEDIO AMBIENTE  SA şi Allplan Proiect SRL.

Comuna Feldru a fost inclusă şi în Contractul de lucrări 8, ca urmare a economiilor făcute pe POS Mediu. Lucrările care vor viza extinderea reţelei de apă şi canalizare în localitatea Feldru (dar şi în comuna Şanţ) şi care vor debuta în perioada imediat următoare au fost adjudecate de Mis Grup, Boccardo Entreprise, Hidrocanal şi TCM Nord, pentru o valoare de 7,2 milioane euro.  

„Este o bucurie, finalizăm un nou contract din etapa I a Master Planului, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, canalizare şi staţie de epurare la Feldru, o lucrare finanţată prin fonduri structurale, de la Guvernul României, contribuţie locală şi Aquabis. (...) Din economiile realizate, la Feldru urmează o altă investiţie importantă, prin care se vor realiza şi celelalte necesităţi ale comunităţii care nu au fost rezolvate în prima etapă a Master Planului. (...)

Avem în momentul de faţă rezolvată o investiţie importantă la Feldru, aţi văzut şi oameni îmbrăcaţi în veste portocalii care lucrează la măsurători pentru documentaţia tehnică privind modernizarea DN 17 D. Mai este nevoie de modernizarea drumului, în paralel se va derula şi investiţia din economiile de pe POS Mediu, şi atunci să spunem că în cea mai mare comună a judeţului, comuna Feldru, există condiţii de viaţă civilizate, şi mă refer la infrastructura de apă/canal şi la infrastructura rutieră”, a declarat, la recepţia lucrărilor, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.  

Primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan, a precizat, din capul locului,  că „data de 10 martie este o zi importantă pentru comunitatea din Feldru”, prin prisma finaliyării acestei investiţii din fonduri europene.

Am intrat pe făgaşul normal al lucrurilor, aşa cum trebuie să decurgă, astfel încât locuitorii din Feldru şi din Nepos să beneficieze de condiţii optime de viaţă. Trebuie să mulţumesc preşedinteleui CJ, pentru implicarea pe care a avut-o în realizarea acestui proiect, în special să-i mulţumesc pentru faptul că s-a zbătut, a adus bani de la Guvern. Extinderea reţelei de canalizare în Feldru, un proiect în valoare de 3,770 milioane euro, se datorează în principal domnului preşedinte şi domnului director Şandru. Vă mulţumim, în numele tuturor locuitorilor din Feldru şi Nepos. Suntem prinşi în etapa a doua a Master Planului cu reţeaua de canalizare la Nepos, o lucrare foarte importantă, iar noi sperăm ca în 2016-2017 să înceapă lucrările. Extinderea reţelei de canalizare şi de apă la Feldru începe în luna martie şi va trebui finalizată la sfârşitul anului 2015”, a menţionat edilul comunei.

De cealaltă parte, directorul Ion Şandru de la SC AQUABIS SA a menţionat că staţia de epurare de la Feldru ar putea deservi şi localitatea Ilva Mică, existând astfel de discuţii cu Compania Naţională de Investiţii, cea care ar trebui să implementeze un proiect similar pentru localitatea vecină. „Avem o staţie de epurare programată să funcţioneze automat, toate datele de intrare/ieşire trebuie să meargă automat la dispecer, este o staţie pentru începutul secolului XXI. În prezent, doar 30% din gospodării sunt racordate la reţeaua de canalizare”, a explicat Şandru, adăugând că în acest an, localitatea Feldru va avea, în totalitate, reţele de apă şi canalizare.

***

La recepţia lucrărilor din Contractul 7 au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai proiectantului, ai consultantului, ai Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai autorităţilor locale etc. Investiţia a fost binecuvântată, printr-o slujbă oficiată de preotul Toader Grigore. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5