Ioan Oltean: ,,Noul proiect de lege va reglementa şefia deconcentratelor”

Guvernul PDL-UDMR mai face o încercare pentru impunerea propriilor oameni la nivelul conducerilor serviciilor deconcentrate, după ce Curtea Constituţională a respins în două rânduri ca neconstituţionale ordonanţele de urgenţă care au fost emise pentru reglementarea acestui domeniu.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, adoptarea unui nou proiect de lege în acest sens va corecta aspectele sesizate de Curtea Constituţională, iar Guvernul contează pe sprijinul Parlamentului ca modificările să fie adoptate în termenul legal de 45 de zile.

,,Până la aceea dată, toţi directorii rămân pe funcţii. Ei îşi exercită atribuţiunile în virtutea acestor ordonanţe. Dacă între timp, va ieşi legea, va trebui să avem o altă gândire în privinţa asta”, a spus Ioan Oltean.

Ioan Oltean vs Ioan Burcuşel

În prezent, lipsa unor reglementări legislative clare a condus la înregistrarea unor situaţii absurde în care fostul director de deconcentrate numit de PNL sau PSD îşi exercită în continuare atribuţiile, alături de cel numit de PDL pentru acelaşi post.

Este şi cazul Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, unde fostul director, Ioan Burcuşel, şi-a recâştigat în instanţă, dreptul de a reveni în funcţie. În tot acest timp, Florin Şomlea, directorul numit de PDL, aşteaptă salvarea din partea Guvernului Boc pentru a-l înlătura pe predecesorul său. Are toate şansele, mai ales că la conducerea instituţie va fi numit tot un democrat-liberal, şi nu un reprezentant al UMDR.

,,Aşteptăm momentul în care să îl eliberăm din funcţie pe domnul Burcuşel, pentru că vă promit că, îl eliberăm din funcţie, pentru că nu a făcut nimic în instituţia asta (n.r. - Direcţia Judeţeană de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional), cât a fost director, timp de opt ani. Nu am nimic cu domnul Burcuşel, dar această instituţie nu a existat opt ani de zile în judeţ, cât timp a fost domnul Ioan Burcuşel, director. Am auzit de această instituţie, doar când domnul Burcuşel venea la mine în audienţă şi se plângea că, doamna arhitect Someşan (n.r.- Mihaela Someşa, arhitect în cadrul DJCCPCN) abuzează în această instituţie. Dacă domnul Burcuşel crede că va rămâne acolo să facă propria politică, pe care nimeni nu o ştie, se înşeală amarnic. (…) Acum domnul Burcuşel e director executiv, dar vă promit că pentru scurt timp. (…) Instituţia în sine are un patrimoniu cultural care trebuie pus în evidenţă, care trebuie scos, care trebuie folosit. Sunt multe lucruri de făcut acolo, pe care domnul Burcuşel nu le-a făcut. Niciodată nu sunt bani suficienţi pentru cultură, pentru învăţământ, dar un manager isteţ mai poate găsi şi o sponsorizare, mai poate găsi şi o altă susţinere, poate găsi numeroase modalităţi prin care cultura noastră să fie cunoscută. Cred că tot domnul Florin Şomlea va reveni în funcţie, pentru că a făcut treabă acolo. Cert e că domnul Burcuşel nu va rămâne în funcţie, dar nu va fi numit director, nici de la UDMR”, a declarat Ioan Oltean.

Ioan Oltean vs Iuliana Deneş

Oltean este decis să limpezească apele şi la Agenţia pentru Protecţia Mediului, unde Iuliana Deneş, numită director de către PSD, în luna iunie a anului trecut, este în acest moment tot director al respectivei instituţii, însă doar cu numele. Drept pentru care, Protecţia Mediului din judeţul nostru este condusă, în regim de interimat de fostul director executiv, Ştefan Mureşan.

,,Şi la APM, doamna (n.r. - Iuliana Deneş) se ţine ca scaiul de scaun. Vom găsi şi acolo, modalităţi prin care vom verifica concediile medicale, vom ajunge să sesizăm organele în măsură să verifice certificatele medicale, pentru că a abuzat de concedii medicale. Eu nu cred, că este bolnavă”, a subliniat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Interesant este faptul că şi directorii de deconcentrate numiţi în timpul guvernării PSD-PDL au fost instalaţi în funcţii tot neconstituţional. OUG nr. 37/2009, emisă de guvern în aprilie anul trecut, a fost contestată de PNL, iar CCR a adoptat o decizie de neconstituţionalitate. Nu înainte ca premierul Boc să apeleze la un subterfugiu procedural şi să eliberez o nouă ordonanţă de urgenţă, copie fidelă a primului act normativ de acest gen, câştigând astfel câteva luni de răgaz.

În tot acest timp activitatea în serviciile deconcentrate este blocată până când instanţele locale se pronunţă asupra posesorilor de drept ale acestor funcţii, iar statutul este silit să plătească două-trei salarii de directori pentru fiecare post de acest tip.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5