La Palatul Culturii, tineri şi profesori din Germania, Cehia şi Spania – oaspeţii Şcolii Ştefan cel Mare - au descoperit moştenirea culturală a Bistriţei
Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” găzduieşte, în cadrul proiectului Erasmus + „PLANS-Planning Learning Approaches for Nowadays Students”, o nouă mobilitate. Opt profesori şi 11 elevi din Germania, Cehia, Spania şi România descoperă Bistriţa şi Transilvania, cu frumuseţile lor arhitecturale, culturale şi tradiţii. Profesorii implicaţi în acest proiect de la şcoala bistriţeană sunt Anca Lazaric, Eugenia Miclea şi Alexandra Stoica.
În acest context, în ziua dedicată „Moştenirii culturale”, oaspeţii au fost primiţi de către viceprimarul Călin Stan, la Primăria municipiului Bistriţa, dar şi la Centrul de Informare Turistică.
La Palatul Culturii, oaspeţii au fost întâmpinaţi de managerul Gavril Ţărmure care le-a vorbit despre reperele culturale ale Bistriţei, pornind de la cultura urbană, stagiunile de muzică simfonică şi teatru, însă neuitându-se de rădăcini. Pentru oaspeţi, membrii Ansamblului Profesionist „Cununa de pe Someş”, îmbrăcaţi în costume populare, au prezentat cântece şi suite instrumentale specifice arealului folcloric din Bistriţa-Năsăud. CD-urile, dar şi cărţile primite în dar le vor aminti peste timp de lucrurile frumoase pe care le-au întâlnit la Bistriţa.
Citiţi şi:
- Competenţe noi pentru profesorii Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” din Bistriţa
- Noi provocări Erasmus+, pentru Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” şi Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”
- O nouă experiență pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare, în Portugalia
- O provocare
- Profesorul Titus Cărbune nu va mai fi cu noi
Adaugă comentariu nou