Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: La Spitalul Județean s-au absorbit 170 milioane euro, la Primăria Bistrița, 25 milioane euro!

Adrian Câciu, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a efectuat marți o vizită de lucru la Bistrița, unde a avut întâlniri cu mediul de afaceri, dar și cu angajați de la Terasteel și RCB. În cadru unei conferințe de presă, oficialul guvernamental s-a referit și la gradul de absorbție al fondurilor județene de către Consiliul Județean și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, în comparație cu Primăria Bistrița.

   “Am avut o discuție aplicată atât cu domnul președinte Radu Moldovan, dar și cu Gabriel Lazany, candidatul nostru la Primăria Municipiului Bistrița, despre proiectele pe care le avem în infrastructura județului și pentru infrastructura municipiului Bistrița. Am avut o întâlnire foarte bună și cu mediul de afaceri. Avem acest parteneriat tripartit, pentru că pentru prima oară în România trebuie să consolidăm legătura între mediul de afaceri local, autoritățile locale și apoi la nivel regional și național.

Știți proiectele lui Radu Moldovan și ale Consiliului Județean, care este un campion în absorbția de fonduri europene. În schimb, și o să dau exemplu ce a făcut Gabi Lazany la Spitalul Județean, ce fonduri a avut la dispoziție și ce a făcut primarul, ce fonduri a avut la dispoziție și ce a reușit să absorbă.

La Spitalul Județean, 170 de milioane de euro, s-a absorbit  întreaga sumă și, mai mult decât atât, se continuă investițiile Spitalului Județean. În partea cealaltă, un primar care a moștenit contracte de 120 de milioane de euro, a reușit să atragă doar 25 de milioane de euro. Restul a rămas pe banii dumneavoastră, în sensul în care proiectele care nu s-au finalizat până la 31 decembrie 2023 vor fi finanțate probabil din împrumuturile autorității locale. Este incorect și este incorect față de cetățenii municipiului Bistrița ca acest tip de administrație să mai continue. Noi nu avem timp să stăm, pentru că avem foarte multe proiecte la dispoziție, avem foarte mulți bani. (...)Dacă avem primării sau municipii care au rămas în urmă, este pentru că acolo nu au fost  gospodari și trebuie să vină oameni competenți în zona aceasta", a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

   Acesta a menționat că, deși este campanie electorală, iar unii candidați vor să se valideze în ultima clipă-"deși nu au făcut nimic în timpul celor 4 ani în care să zicem li s-a dat o șansă, pe de o parte politică, în zona de Parlament, dar pe de altă parte și administrativ, în zona de Primărie a municipiului Bistrița" - nu trebuie spuse lucruri care nu se confirmă.

"Vreau să vă anunț foarte clar: deci partea de Master Plan de apă are finanțare", a spus ministrul Câciu, menționând că astfel de șicane de genul “că s-au pierdut bani europeni” nu și-ar avea rostul, iar Coaliția de guvernare ar trebui să stea la masa să discute aceste teme, iar nu să se arate cu degetul unul pe altul. Pottrivit acestuia, Master Planul de apă și apă uzată derulat în Bistrița-Năsăud este finanțat la fel ca la Cluj, Bihor sau orice alt județ din România prin Programul de Dezvoltare Durabilă. 

Comandat de: Partidul Social Democrat- PSD Org. Jud. Bistrița-Năsăud/ Realizat de Răsunetul Media/ Codul de identificare al Mandatarului Financiar 21240002

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5