Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, vine la Bistriţa, la inaugurarea lucrărilor de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului pentru amplasarea CT şi RMN

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea şi preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan vor participa luni la inaugurarea proiectului de investiții „Reamenajarea circuitelor medicale de la parterul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în vederea amplasării unui CT și a unui RMN”, la invitaţia managerului Gabriel Lazany.

         „Lucrările de reamenajare a circuitelor medicale de la parterul spitalului au urmărit reorganizarea spațiului, în vederea amplasării echipamentului de tomografie computerizată (CT) și echipamentului de imagistică prin rezonanță magnetică (RMN). Sursa de finanțare pentru realizarea circuitelor medicale de la parterul spitalului a fost asigurată integral din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, având o valoare de 3.197.786,55 lei, iar aparatura medicală, reprezentând RMN-ul și CT-ul au fost asigurate de către Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului privind ,,Reforma Sectorului Sanitar- Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar””, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

În fapt, a a fost relocată Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgențe Adulți. A fost creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultații, astfel încât pacienții, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. De asemenea, garderoba destinată bolnavilor a fost reamenajată și reamplasată pe circuitul de acces al pacienților în spital. În cadrul aceluiași obiectiv de investiții, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcționale (EKG și EEG). Alte lucrări realizate au vizat sistemul de distribuție a fluidelor medicale, instalația de alarmare în caz de incendiu, sistemul de climatizare și ventilație, sistemul CATV, refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice, placarea pereților cu material cu efect permanent bactericid.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5