Năsăudenii au sărbătorit, în cadrul cenaclului literar-artistic Pod peste timp, Ziua Internaţională a Poeziei

O sărbătoare de suflet a celor din nou înfiinţatul Cenaclu literar-artistic „Pod peste timp”, care îşi desfăşoară activitatea la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud s-a derulat de Ziua Internaţională a Poeziei.
Un prilej de bucurie, în cadrul Cenaclului „Pod peste timp”, condus de poeta Ioana Lăpuşeanu, în calitate de preşedinte, prof. Nicolae Bosbiciu – vicepreşedinte, prof. Gabriela Elena Herţa, Silviu Rus – manager, „sufletul etern al poeziei” a răsunat în aplauzele unui public de peste 50 de spectatori, încântaţi de „măria Sa – versul”.
Poeta Ioana Lăpuşeanu a făcut un pertinent expozeu privind rolul şi importanţa poeziei în viaţa omenirii, precizând: Dumnezeu a sădit poezia în sufletul fiecăruia şi poezia poate exista şi fără poeţi, iar cu această ocazie dorim să restabilim dialogul între poezie şi celelalte arte, printre care muzică, pictură, teatru, evidenţiind astfel dictonul lui Delacroix – „Nu există nicio altă artă fără poezie”.
A urmat un regal de poezie şi muzică folk, de o acurateţe şi încântare a sufletului, prin frumoase şi expresive recitări din literatura naţională şi universală, susţinute de prof. Nicolae Bozbiciu, în calitate de moderator, care i-a prezentat pe Rainer Maria Rilke, Fernando Pessoa şi Rabindranath Tagore.
Momentul muzical deosebit susţinut de grupul folk „Zori de zi”, condus cu profesionalism de către prof. Sorin Găzdac şi Teodora Vasilichi - studentă, elevii Diana Iftimie, Paul Pop şi Andrei Mîti au încântat publicul cu repertoriul abordat, inclusiv cu o melodie pe versurile Ioanei Lăpuşneanu – „De-ai veni iubire”.
Preşedinta Cenaclului, poeta Ioana Lăpuşneanu, a recitat din Tagore – „Ce-mi pasă mie dacă îmi încărunţeşte părul”, urmată de prof. Ana Vaida, care a recitat din Adrian Păunescu, vol. Poezii cenzurate, fiind prieteni de familie cu marele poet; prof. Lucian Bichigean, aducând în actualitate pe Marin Sorescu prin două poeme de mare impact, iar Ştefan Ghioc a recitat poezie de inspiraţie folclorică.
O surpriză plăcută şi de efect a produs-o grupul folk al Cenaclului literar „Pod peste timp”, alcătuit din prof. Sorin Găzdac, prof. Lucian Bichigean şi prof. Dorina Buia, care au încântat asistenţa printr-un repertoriu de înaltă clasă şi ţinută.
A urmat un recital de poezie susţinut de Rodica Rus, Maria Sângeorzan, Valer Mureşan – din creaţia proprie şi Gabriela Elena Herşa, care au creat o atmosferă de adevărată poezie, care sensibilizează.
La Năsăud s-a derulat o zi de mare sensibilitate pe meterezele poeziei, iar năsăudenii au demonstrat, demonstrează şi vor demonstra că au valori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5