( Video) Dr. Dorel Cosma, Cetăţean de Onoare în judeţul Mureş. La eveniment, cea mai valoroasă voce bărbătească din România
Consiliul Local şi Primăria Sântana de Mureş, alături de Asociaţia Comunitatea Bărdeşti, au organizat cea de-a V-a ediţie a Zilelor satului Bărdeşti. Pe lista artiştilor invitaţi, cap de afiş a fost Cristian Pomohaci, alături de Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” din Bistriţa.
Ina Todoran, Ioan Cristian Ţăran, Ovidiu Furnea, Anca Branea au bucurat sufletele celor prezenţi la eveniment.
Un punct aparte l-a constituit acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Sântana managerului Palatului Culturii Bistriţa, dr. Dorel Cosma, preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, care a crescut la Bărdeşti, în casa bunicilor situată exact lângă terenul de sport unde a avut loc evenimentul.
Scriitorul Dorel Cosma nu a uitat niciodată de casa natală a tatălui lui, locul copilăriei, unde vacanţa, în casa ridicată de bunici în anul în care s-a născut, a fost desprinsă din poveşti. De aceea, în momentul în care doi oameni ai locului - avocatul Horia Hădărău şi agentul economic Marius Graur - au hotărât realizarea unei sărbători, a fost alături de ei.
Premergător evenimentului folcloric, la biserica din localitatea a avut loc Sfânta Liturghie, iar mai apoi la amplul spectacol au fost prezenţi mulţime de spectatori.
Acordarea titlului de Cetăţean de Onoare a fost făcută de primarul comunei, Dumitru Moldovan, în numele Consiliul Local, cel care a prezentat în faţa locuitorilor şi un amplu CV al celui care are titluri de onoare atât în ţară, cât şi peste hotare. „Este o mândrie pentru mine să înmânez domnului Dorel Cosma diploma de Cetăţean de Onoare al comunei Sântana de Mureş, împreună cu o plachetă din partea Consiliului Local. A fost un vis al meu din momentul în care l-am cunoscut pe domnul Cosma ca recunoaşterea pe care i-o aducem noi pentru ceea ce a făcut pentru promovarea culturii şi spiritualităţii româneşti şi pentru conservarea folclorului şi tradiţiilor româneşti, să-i ofer acest titlu”, a declarat primarul Dumitru Moldovan.
„Chiar dacă în vitrina personală sunt titluri mari de Cetăţean de Onoare din Franţa, Italia, Grecia, acumulând de-a lungul vremii valoroase şi importante premii, trebuie să recunosc că acordarea acestui Titlu pentru mine mi-a adus bucuria de a avea recunoaşterea celor de acasă, de pe meleagurile strămoşilor mei, dintr-un loc în care valoarea sufletească este mai presus de orice. Nu pot decât să mulţumesc primarului, Consiliului Local, Asociaţiei şi tuturor celor care au contribuit la acest eveniment”, ne-a declarat prof. dr. Dorel Cosma.
Din partea artistului Cristian Pomohaci, Dorel Cosma a primit, la scenă, o icoană, după care i-a cântat cunoscutul refren „De ce pe faţa lumii/ Nu-s la fel toţi oamenii”. „Mulţumesc artistului Cristian Pomohaci, cea mai valoroasă voce bărbătească din România, şi unul dintre cele mai solicitate nume, nu doar la nivel naţional, ci şi internaţional, pentru generozitatea pe care a avut-o de a veni în satul bunicilor mei. Puţină lume ştie că în momentul în care era în clasa a XI-a, Cristian Pomohaci a câştigat un concurs la Televiziunea Român şi nimeni nu a ridicat un deget pentru a-l susţine, iar eu l-am luat cu maşina personală şi am plecat la Bucureşti. Astăzi, când este o mare valoare, nu uită acel moment”, a declarat Dorel Cosma..
https://www.facebook.com/cristian.pomohaci/videos/752947775122635/?__xts...
Citiţi şi:
- (Video) Cununa de pe Someş, alături de Irina Loghin şi Cristian Pomohaci, în două spectacole în judeţul Mureş
- Viziere donate Policlinicii Bistrița
- Palatul Culturii: Ovidiu Homorodean şi Cristian Pomohaci, la Gala Folclorului Transilvan
- Emil Iugan, al doilea Cetăţean de onoare al comunei Lunca Ilvei. Artişti de marcă, la sărbătoarea comunităţii
- De Mărţişor, la inaugurarea Palatului Culturii, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu, Cristian Pomohaci, dar şi teatru, muzică uşoară şi operă
Adaugă comentariu nou