O adevarata provocare pentru rudele defunctului – serviciile de repatriere decedati
Unul din cele mai complexe si mai grele servicii ce intra in atributiile unei companii funerare, cel de repatriere decedati presupune multe acte de intocmit si mai multa grija fata de trupul neinsufletit.
De aceea, persoanele care au rude sau prieteni care au murit in strainatate, fie cand se aflau la munca sau intr-un concediu, au o misiune foarte greu de realizat de aducere a trupului in cele mai bune conditii in tara. Prin urmare, este necesar ca familia sa apeleze la o companie de servicii funerare care sa le ofere nu numai pachete complete de inmormantare, ci si servicii de repatriere ce includ transport specializat si acte atent intocmite.
Ce presupun serviciile de repatriere decedati si cum poate o companie de servicii funerare sa ajute rudele defunctului
Cei care se afla intr-o asemenea situatie, aceea de a avea o ruda sau un prieten decedat in strainatate nu trebuie sa ezite sa apeleze la o firma de pompe funebre si sa ceara ajutorul specialistilor pentru a intocmi actele si procedurile necesare.
Oricat de neplacuta ar fi situatia, indiferent de modul in care a decedat (accident, crima, infarct, contactarea unei boli, complicatii), trupul neinsufletit trebuie sa fie adus in siguranta in Romania pentru a fi inhumat conform cutumelor, traditiilor si obiceiurilor.
In momentul in care apeleaza la o companie de servicii funerare, reprezentantii se vor angaja sa ii ajute intr-o astfel de problema si se vor ocupa de aspecte precum imbalsamarea trupului decedatului, realizarea aspectelor ce tin de acest serviciu, depozitarea si pastrarea trupului neinsufletit cat timp este necesar in conditii optime si asigurarea transportuli funerar fara a acoperi si alte costuri.
Repatrierea persoanelor decedate prin intermediul companiei de servicii funerare Ghica se face din America, Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda si Spania. Aceste servicii se fac in conformitate cu standardele Uniunii Europene. Pentru repatriere este nevoie de certificat de deces, de imbalsamare, de pasaport de transport mortuar, de certificat de la morga, de un permis de transport funerar international si de transport prin intermediul avionului sau masinii funerare.
Transportul funerar international se realizeaza conform acordurilor internationale si reglementarilor Uniunii Europene, fiind obligatorie depunerea persoanei decedate in sicriu din zinc sigilat si apoi in sicriu de lemn. In cazul in care familia opteaza pentru transportul funerar cu avionul, compania de Funerare Ghica poate contacta o agentie cargo si poate achizitiona biletul necesar transportului aerian.
In acest caz, sicriul va fi depus in zona cargo a aeroportului cu pana la 24 de ore inainte de ora zborului, in functe de regulamentul companiei aeriene. In plus, firma asigura si transport cu masina mortuara de la aeroport si pana la locul indcat de familia persoanei decedate, fie ca este la domiciliu sau la capela.
Dupa ce trupul neinsufletit ajunge in tara, rudele persoanelor decedate trebuie sa opteze pentru un pachet de inmormantare conform bugetului, cerintelor si preferintelor pe care le au.
Citiţi şi:
- În luna decembrie, rata şomajului în Bistriţa – Năsăud era de 2,58%!
- Avertisment pentru un pescar prins fără permis, pe Someş!
- Un market angajează
- “Construirea și dotarea a 3 case de tip familial și unui centru de zi în Cartierul Podirei, Orașul Beclean"
- “Construirea și dotarea a 4 case de tip familial și reabilitarea unui imobil în vederea înființării unui centru de zi în orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud"
Adaugă comentariu nou