Vasile Dâncu, către tinerii candidaţi ai PSD: Semnul schimbării partidului îl dăm aici, de la Bistriţa. Un profesor de la Năsăud are încredere în voi

Vasile Dâncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD,  a declarat la evenimentul dedicat celor 247 de tineri social-democraţi, candidaţi laalegerile locale, că schimbarea începe de la Bistriţa, prin acceptarea mai multor tinerișiprin democrație internă.

„Ceea ce Bogdan Ivan a vrut să fie o poză de grup a ieşit, după părerea mea, un eveniment naţional foarte important pentru reconstrucţia partidului. Pentru că eu cred că, în acest moment, semnul schimbării partidului îl dăm aici, de la Bistriţa. Vreau ca acest eveniment al vostru să fie un eveniment care să lase urmă în conştiinţa partidului, în acest moment. Noi am mai încercat să schibăm partidul, pornind din altăparte decât din Bucureşti. Am încercat ceea ce am numit-o noi atunci cu speranţă „o primăvară de la Cluj”. A fost înfrântă ca şi „primăvara de la Praga”. Primăvara de la Praga a câştigat după 20 de ani, acum sper ca „primăvara de la Bistriţa” sî câştige partidul după 15 ani de când am fost noi înfrânţi la Cluj de propriul nostru partid care nu dorea reformă”, a transmis Vasile Dâncu.

În mesajul său către tineri, acesta a punctat faptul că revenirea sa în PSD a început la Colibiţa, acum câţiva ani, când a văzut entuziasmul tinerilor social-democraţi, prima dată când l-a emoţionat politica după un deceniu de absenţă.

„Radu Moldovan nu numai că a reconstruit judeţul, pentru a reconstruit din nimic, a reuşit să construiască o echipă şi faptul că aici, pentru prima dată, vedem că un judeţ propune pe liste 247 de candidaţi tineri este o adevărată revoluţie a tinerilor. Şi asta cred că este lucrul de care are nevie cu adevărat PSD. Fără aceastăinfuzie de tineret noi nu vom reuşi să facem nimic, pentru că suntem într-un moment de criză - de criză societală, de criză politică -  un moment în care trecutul atârnă încă mai greu decât viitorul, şi noi trebuie să facem această schimbare. Această schimbare o putem face numai cu dumneavoastră, creditându-vă pe dumneavoastră. Bucuria mea de la Colibiţa se împlineşte astăzi, când văd că nu sunteţi doar 50, cât eraţi atunci, ci 250 de oameni care vor să facă politică şi sunt oameni tineri”, a precizat preşedintele CN al PSD.

Vasile Dâncu a adăugat că astfel va putea fi valorificată „ultima şansă” de schimbare a partidului,iar începutul este cu fiecare membru de partid.

„Prima schimbare trebuie să fie a noastră. Or, cel mai simplu ne schimbăm în momentul în care acceptăm mai multă democraţie internă, acceptăm mai mulţi tineri. Practic, noi nu putem schimba singuri, trebuie să-i lăsăm pe alţii să vină să ne ajute. Este greu pentru că noi nu ne batem numai cu PNL. În acest moment noi ne batem cu noi înşine, pentru a putea să ne stabilim mai bine misiunea”, a mai spus preşedintele CN al PSD.

Liderul social-democrat le-a spus tinerilor că nu au o miză personală, pentru că „viaţa e mai puternică decât politica” în tinereţe, ci una emoţională, de solidaritate.

În discursul său, Vasile Dâncu, „profesorul de la Năsăud”, le-a dat tinerilor sfaturi despre politică şi administraţie – „să nu iubeşti politica pentru dorinţa de a conduce”, „nu aştepta să mori în funcţie”, „să pregăteşti pe cineva în loc” , „încercaţi să-i ascultaţi pe oameni”, „să te sfătuieşti cu cel care a condus înaintea ta”, „să nu uitaţi de profesiile voastre”, „să faceţi o politică deschisă dialogului cu celelalte partide”, „ să găseşti un echilibru în ceea ce iei de la alţii şi ceea ce pui de la tine”.

Acesta le-a prezentat şi  patru tipuri de politician de care trebuie să se ferească: „politicianul de teflon”, în care nimic nu lasă urme în sufletul lui; „politicianul de gumă” – veşnic candidat pentru orice funcţie; „politicianul ventriloc” -  care recită la comandă discursul scris de consilieri; „politicianul demagog” – care plânge de sărbători şi pe umerii naţiunii.

„Să credem în social-democraţie,chiar dacăîn anumite momente nu este onorabil. Ideile nu pot fi murdărite de cei care le poartă, dacă nu sunt demni de ele. (...) Atât cât sunt eu de profesor în acest moment, visul dumneavoastră de schimbare a României poate să înceapă. Un profesor de la Năsăud are încredere în voi”,  le-a spus Dâncu.

 

 

Comentarii

11/09/20 23:57
Votați Pesedeul!

Orlanzii, deneșii, sucii,
Andruștii, budăii, cucii
Agramați, toți imbecilii
Ce au supt țâța Dăncilii,
Dedesupta lui Dragnea
Mustăciosul care ne-a...
Vin să-i ducă țării torța,
Să-i facă bine cu forța,
Precizând și procedeul:
Să votăm iar Pesedeul!

12/09/20 08:12
un cetatean

Sa afirmi ca Radu Moldovan, a reconstruit judetul din nimic, este o insulta la adresa bistritenilor.Inca inainte de 1989, bistritenii erau numiti "boierii nordului".Deci despre ce vorbim?
Dar pentru cine nu cunoaste, Bistrita s-a nascut din ideile marete pesedite, gratie implicarii geniale ale lui Radu Moldovan.Deci, inainte tovarasi!

12/09/20 15:16
Vizitator

"Profesorul din Năsăud" Vasile DÎNCU este un PSD-ist sadea cu bunele si mai ales cu relele sale. Incă din anul 2016, pe cand era vicepremier în Guvernul Cioloş, Vasile Dîncu este membru al Academia de Știinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), ai cărei membrii primesc salarii pe viata, asemenea celor ai Academiei Romane. Printre membrii ASSN alaturi de fosti sau actuali sefi din politie, se află fostul director SRI George Maior, in prezent ambasador in SUA, Dan Mihalache, fostul sef al cancelariei presedintelui Iohannis, in prezent ambasador la Londra, dar si Sorin Campeanu, Adrian Curaj si Remus Pricopie, toti trei fosti ministri ai Educatiei. Cu atat mai ciudat este cum a ajuns Remus Pricopie, rector la SNSPA, intre membrii acestei academii si chiar presedintele ei, din moment ce el nu este profesor universitar Academia SRI si, conform site-ului ASSN, „unicul criteriu pentru primirea de membri in Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale il constituie caracterul de excelenta al contributiei candidatului in domeniul stiintelor militare, informatiilor si ordinii publice”. De altfel, dupa ce a fost numit ambasador la Londra, Dan Mihalache, intrebat de jurnalisti, acesta a declarat cu seninătate: „Voi ramane la Academia de Stiinte ale Securitatii, nu vad de ce n-as pastra indemnizatia”. Vezi: http://www.assn.ro/membri/

12/09/20 19:19
Victor Știr

Avem încredere că profesorul Dâncu, urmașal grănicerilor, va da semnalul recuperării pământului țării vândut străinilor și Țara va fi iar a românilor.

13/09/20 12:11
George Carp

Adică PSD ,,va recupera pământul țării vândut străinilor și Țara va fi iar a românilor?” Dar până acum ce-a păzit? Câți ani a guvernat Țara? Domnule Știr, probabil că vreți să ne amuzați cumva. Altfel, nu îmbătrâniți frumos...

13/09/20 16:53
Ivan

Vasile Dâncu nu e vre-o mare lumină pentru PSD. Personaj alunecos și cu calități intelectuale compatibile cu lălăielile de prost gust din beciul lui Ghiță (vă amintiți dedicația pentru Kovesi, ”La Chilia-n port”), Dâncu este mai degrabă un diversionist, decât un strateg – și nu e în nici un caz un ideolog.
declarația lui In interviul acordat de Dragnea din închisoare, Ancăi Alexandrescu, acesta declara : ”Vasile Dâncu mi-a dat primele explicații despre „statul paralel,” despre acest sistem ocult de putere. Dâncu știa despre astea din discuțiile dese pe care le avea cu băieții de la SRI, cu Maior, cu Coldea și cu alții. Ce mi-a spus s-a adeverit, nu mi-a spus lucruri nerealiste sau care nu aveau o reprezentare in realitate (…)”. Incă o dovadă, dacă mai era necesară a legaturilor lui Dâncu cu structurile din securitate (http://www.assn.ro/membri/)
Cât despre prietenia lui Radu Moldovan cu Vasile Dâncu, aceasta are la baza cam aceleasi considerente "morale". Astfel, după unele informatii Răducu si-a început pe postul de chelner la cantina Liliacul, dar a cunoscut succesul după ce s-a dus la Academia Națională de Informații a SRI:
Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5