ANA BODEA şi-a expus picturile la Năsăud

Lucreţia Mititean

Zilnic iubitorii de frumos din Năsăud şi împrejurimi intră în sala de expoziţie a muzeului, la invitaţia doamnei Ana Bodea, la origine nimigeancă, care a amenajat o frumoasă şi atractivă expoziţie de pictură, o ramură a artelor plastice, ce reprezintă o posibilă realitate în imagini artistice create cu ajutorul culorilor aplicate pe pânză.

Exponatele sunt adevărate opere de artă conforme cu principiile estetice, executate de un om cu talent, de un om luminos, cald, sociabil şi foarte muncitor, autodidact. Lucrările sale sunt pline de mister şi frumuseţe dându-ne posibilitatea de a ne exprima altfel decât prin cuvinte, printr-un proces terapeutic şi o esenţială libertate de expresie ce vin de undeva din interior, reflectând emoţii şi experienţe.

Mesajul ce ni-l oferă expoziţia este dragostea şi prietenia, imaginaţia şi realitatea. „Fac asta, spune artista, pentru oameni, ca să-i fac să viseze şi să uite de problemele zilnice încărcate de stres.”

Doamna Ana este soţie şi mamă, are o fiică, elevă la fel de frumoasă, harnică şi inventivă. Ne spune la vernisaj, că este cunoscută de consăteni, de colegi, ca o fetiţă care veşnic mizgâlea, având mereu în mână, ba un creion, ba o cariocă sau cretă, cu ingeniozitate, talent, har  şi tehnică.

A fi creativ, cum este Ana, înseamnă a produce ceva cu propriile mâini şi propria imaginaţie, este un act eliberator şi plin de satisfacţii, iar din punct de vedere psihologic, ne ţine sănătoşi, esenţiali şi naturali, pentru progresul uman, ne ajută să comunicăm folosind un limbaj diferit şi personal.

În tablourile expuse se observă măiestria combinării culorilor roşu, albastru sau galben, cu nuanţe reci şi calde, creând diverse accente cu nuanţe de maro auriu, pământiu sau verde, o armonie potrivită între minte şi suflet. Ne ajută să fim receptorii unui nou tip de  comunicare, sesizând o mulţime de lucruri ce ne aparţin: manie, încredere în sine, probleme de comportament, agitare, forţă fizică, confuzie, fericire, conflict, depresie, răbdare, frustrare, timiditate etc., ce ne deschid calea spre  socializare, spre a învăţa ceva nou plăcut şi util, aprecierea naturii, într-un cuvânt să cunoaştem omul şi natura prin artă, ca şi cum am pătrunde într-o altă dimensiune  fără să-ţi părăseşti corpul.

Vizitarea expoziţiei ne duce la odihnă mintală, la relaxare şi stare de bine, ne ajută să ne deconectăm de problemele zilnice şi să ieşim din angoasă şi să o transformâm în ceva frumos, într-o armonie între minte şi suflet.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5