Conferinţa de presă la Primăria Bistriţa
Ce se vrea prin P.U.Z „CODRIŞOR II”?
P.U.Z. „Codrişor – Tabără, etapa a II-a” – a făcut cunoscut primarul Ovidiu Creţu -, care se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local, extinde preocupările pentru această zonă cuprinse în etapa I, şi, în principal, are în vedere amenajări pentru sporturi de vară – îndeosebi ciclism. La cota cea mai de sus, se propune amenajarea unei terase, de asemenea, amenajarea unui traseu cu întoarcere spre zona „Tabără”. Va fi şi o parcare de peste 100 de locuri în această zonă, o amenajare cu „derdeluşuri” pentru săniuş…
Ovidiu Creţu atrage atenţia că acest plan urbanistic „nu se suprapune” peste controversatul traseu al Centurii de Sud ocolitoare a municipiului!
„Parcul industrial Sărata”, menit să stimuleze dezvoltarea municipiului
Definind proiectul aflat, de asemenea, astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local, primarul spune că noul amplasament va avea spaţii pentru: industrii nepoluante (domeniul industriei mici), spaţii pentru depozitare şi un centru de administrare. Scopul construirii lui este stimularea dezvoltării municipiului Bistriţa, de a atrage investiţii. Astfel, o suprafaţă de circa 600 de hectare, de la Parc până la Cighir, va fi atrasă în circuitul activităţilor industriale, de afaceri. Şi e vorba nu de industria grea, poluantă, ci de industrii moderne, nepoluante, care aduc în municipiu tehnologie şi „know-how”.
Ce destinaţie vor primi cele şase P.T.-uri obţinute prin sentinţă definitivă?
Un număr de şase puncte fost termice (P.T.), dintr-un total de 33 astfel de construcţii din municipiu, revendicate de Primăria Bistriţa în procesul cu fostul „Proditerm”, pentru care s-a obţinut dreptul de proprietate prin sentinţă definitivă, urmează a fi puse în valoare.
De ani buni construcţiile respective sunt nefolosite, lăsate în paragină.
În intenţia de a informa, cât mai exact, asupra a ce sunt şi ce se vrea cu acestea, primarul Ovidiu Creţu a invitat jurnaliştii să vadă la faţa locului cum stau lucrurile… Toate sunt lăsate de izbelişte… Locuri în care nu se mai întâmplă nimic. Ce e, totuşi, de reţinut e că Primăria a dispus măsuri de blocare a accesului în incinta acestora…
În P.T. 21, str. Turturelelor, primarul propune o sală de sporturi gen „hobby”: şah, remi, bridge, GO; P.T. 28, str. Eminescu ar putea fi amenajat cu destinaţia de cantină pentru şcolari şi pentru personalul muncitor din zonă; P.T. 1, str. Lalelelor, să fie amenajat cu destinaţia grădiniţă pentru copii; P.T. 2, 368 mp, din B-dul Decebal, singurul care se pretează la supraetajare, să fie o parcare auto etajată; P.T. 5, Aleea Margaretelor, 391 mp, teren de sport acoperit; P.T. 13, Aleea Merilor, 436 mp, cel mai mare, se pretează la amenajarea ca „centru pentru sport şi agrement”, mai precis bazin de înot, categoria semiolimpic.
Sportul, conchide primarul, primează în opţiunile acestea. Iată, după baza de la Wonderland, se deschide perspectiva şi pentru alte amenajări, în diverse puncte din oraş.
Citiţi şi:
- Marius Bălan propune din Bugetetul pe 2015 construcţia unui bloc pentru tinerii din MAI şi SRI, obor vânzare cereale şi animale în Viişoara, cumpărarea unui telescop astronomic
- Centru de zi pentru persoane vârstnice, amenajare Pasaj Pietonal, cumpărare a Unui imobil pe strada Alexandru Odobescu, pe agenda consilierilor bistriţeni
- Cristian Niculae: Malurile râului Bistriţa, amenajate prin concurs de soluții, cu fonduri europene
- Soarta Pădurii Codrişor se află în mâinile bistriţenilor
- Ovidiu Creţu îl invită la discuţii pe preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică. Creţu: El nu o să îl întreb pe domnul Chereji dacă este de acord cu acel studiu geotehnic
Adaugă comentariu nou