Stelian Dolha: MADR vrea lege nouă pentru Camerele Agricole, după ce toate celelalte proiecte legislative au eşuat lamentabil

Camerele Agricole mai primesc o lege, pe la mijlocul anului viitor, după ce toate celelalte proiecte legislative au eşuat lamentabil. Cel puţin asta a răspuns ministrul Daniel Constantin, atunci când l-am întrebat în Comisia pentru agricultură ce intenţionează să facă MADR cu actualele structuri nefuncţionale, scrie deputatul PNL Stelian Dolha pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dolha, membru în Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor, în ţară, 12 camere agricole sunt structuri asociative ale fermierilor, conform legii actuale, restul fiind instituţii organizate tot după vechea formulă.

"Ministrul spune că toate ar trebui să fie ale fermierilor, aşa că promite că vine cu o altă lege, cred că şi el le-a pierdut deja numărul, care să le facă funcţionale. Deocamdată le-am votat celor actuale bugetul. Camera Agricolă BN a fost prinsă cu 620 de mii de lei pe 2015, în scădere faţă de anul trecut, cu ceva mai mult decât dă MADR pe materiale de curăţenie în sediile sale.

Apropo de curăţenia de la MADR ministrul Constantin s-a arătat foarte deranjat că l-am întrebat de ce au crescut cheltuielile cu produse de curăţenie ale ministerului cu 50 de procente de la un an la altul, adică de la 314 mii lei in 2014, 470 de mii de lei, că doar nu au trecut la produse premium care să justifice asemenea derapaje. A negat creşterea cheltuielilor după care ceva mai tarziu a invocat nevoia unor sedii noi, care, nu-i aşa au nevoie să fie lună şi bec”, mai scrie copreşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha.

Comentarii

17/12/14 13:13
Vizitator

Problema camerelor agricole a devenit una dintre cele mai penibile balbe ale Ministerului Agriculturii. Intentia initiala era de transformare a Agentiei Nationale de Consultanta Agricola(ANCA), in Camere Agricole. Din pacate ministerul nu prea stie ce vrea in problema camerelor agricole si a vinit cu tot felul de paleative. La un moment dat, atributiile prevazute in varianta din 2012 a legii, care nu tin de consultanta, au fost eliminate. Noile Camere agricole nu vor mai fi institutii private de interes public, ci vor avea un statut de utilitate publica. Dupa care s-a revenit din nou cu mentiunea ca noile Camere agricole sa fie axate doar pe consultanta dupa cum se preciza chiar din modificarea definitiei data de lege: “Camerele de consultanta agricola sunt organizatii autonome, deschise, neguvernamentale, apolitice, fara scop patrimonial, cu personalitate juridica, de utilitate publica”. Ministerul Agriculturii inca nu a inteles un principiu extrem de simplu, conform caruia Camerele agricole trebuie să fie ale agricultorilor, conduse de agricultori şi pentru beneficiul agricultorilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5