APRECIAȚI ȘI RESPECTAȚI
Anul acesta, pe 5 octombrie, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița, de „Ziua Mondială a Educației” a avut loc o manifestare mai deosebită desfășurată sub genericul „Gala Educației”, manifestare ce a reunit pe directorii unităților de învățământ din județ, pe reprezentanți ai Consiliului Județean, ai Inspectoratului Școlar, ai Asociației Argument, ai Centrului Județean pentru Cultură, ai Librăriilor Aletheia, ai Casei Corpului Didactic.
Scopul manifestării a fost decernarea titlului de „Profesorul anului” , în urma analizei realizate de o echipă complexă și competentă care și-a formulat criterii clare de evaluare a propunerilor făcute de directorii de școli, de inspectorii școlari, de unii parteneri de proiect.
La cele 10 secțiuni – debutant, educatoare, învățători, profesori, ingineri, directori, consilieri educativi, performanță, voluntariat și hobby s-au depus 97 de dosare din care au fost selectate 30, câte 3 la fiecare secțiune. Celor nominalizați li s-a oferit posibilitatea să-și exprime printr-un scurt interviu preocupările lor mai deosebite, planurile de viitor, au fost filmați în spațiile unde își desfășoară activitatea.
În urma punctajului realizat de cei nominalizați au primit titlul de „Profesorul anului” 12 candidați deoarece la secțiunea ingineri/economiști au fost 2 nominalizări, la fel și la secțiunea hobby, 9 provenind din unități școlare din Bistrița, 1 din Năsăud, 1 din Sângeorz-Băi, și 1 din Rebrișoara.
Librăriile Aletheia, Biblioteca Județeană și Centrul Județean pentru Cultură au acordat 4 premii speciale profesorilor provenind din unitățile școlare din Budești, Romuli, Prundu Bârgăului și Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba din Bistrița.
În alocuțiunile rostite de prof. Camelia Tabără – inspector școlar general, de președintele Consiliului Județean – Radu Moldovan, de prof. univ. Cornelia Macarie, de prof. Camelia Toma, de inspector școlar Monica Buboly, de dir. Centrului Județean de Cultură –domnul Gavril Țărmure, de alți participanți, s-a scos în evidență importanța educației într-o societate aflată într-un lung proces de tranziție, eforturile pe care le depun cadrele didactice pentru a transmite cunoștințe științifice și a forma caractere.
Celor prezenți li s-a mulțumit pentru realizările lor, li s-a promis sprijin, apreciere și respect.
Citiţi şi:
- Încep nominalizările pentru titlul „Profesorul anului”. Vezi calendarul acţiunilor!
- Profesorii Anului, premiaţi în cadrul Galei Educaţiei
- Nu mai puţin de 97 de dascăli, în competiţia pentru titlul de Profesorul anului în Bistriţa-Năsăud
- Zece „profesori altfel” din Bistriţa-Năsăud, distinşi la Gala Educaţiei! Prof. Camelia Tabără: Fiecare dascăl trebuie să se reinventeze de la o generaţia la alta
- Pe Agenda directorului – Pregătirea examenelor naţionale
Adaugă comentariu nou