Un număr de 424 fermieri practică agricultura ecologică în Bistriţa-Năsăud
La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, 424 producători agricoli practică agricultură ecologică pe o suprafaţă de 5662, 25 hectare. Potrivit directorului executiv Ioan Nuţu Tabără, de la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, faţă de anul trecut numărul operatorilor a scăzut cu aproape 200, însă suprafaţa este mai mare cu peste 1500 hectare, asta pentru că producătorii cu suprafeţe mai mici s-au retras din program.
„Cei cu suprafeţe mai mici s-au retras din program din varii motive, în primul rând pecuniar, pentru că organismele de inspecţie şi certificare în agricultură ecologică au practicat preţuri piperate la întocmirea documentaţiilor şi atunci cei cu suprafeţe mai mici au renunţat, însă s-au cumulate suprafeţele de la marii producători, drept pentru care suprafaţa este în creştere, ceea ce e un lucru bun”, a declarat Nuţu Tabără.
Şeful DAJ B-N a menţionat că operatorii din agricultura ecologică au contracte cu diverse firme, în special pentru furnizarea laptelui. În judeţul nostru, de exemplu, Carmolact şi Romfulda achiziţionează lapte ecologic, cu un preţ ceva mai bun.
Altfel, la nivelul judeţului există patru grupuri de producători pe lapte şi produse lactate, în localităţile Corvineşti, Lunca, Şieuţ şi Leşu, iar alte două structuri asociative din sectorul legume-fructe sunt aproape de etapa finală de constituire, la Cireşoaia şi Nimigea.
Citiţi şi:
- Ing. Ioan Nuţu Tabără: A fost un an bun pentru agricultură. Îi felicit pe fermierii din Bistriţa-Năsăud pentru rezultatele obţinute
- Hotărâre privind acordarea de sprijin financiar în sectorul legume-fructe şi agricultura ecologică
- Nuţu Tabără (Direcţia Agricolă): Îi felicit pe fermierii bistriţeni, avem producţii mulţumitoare în acest an
- Sprijin pentru producătorii de legume şi fructe
- Nuţu Tabără: 2014 este un an agricol bun pentru producătorii din judeţul nostru
Adaugă comentariu nou