Av. Diana Morar: 10 directori şi 16 şefi-serviciu la 253 angajaţi ai aparatului de specialitate ai primarului Bistriţei!

Aș dori să abordez un subiect care privește administrația locală și eficiența actului administrativ sau mai bine zis, ineficiența! Mă refer aici la "șefimea" din Primăria Bistrița, la numărul prea mare de directori și șefi de servicii pe care-i plătim din bani publici, din bani de taxe și impozite! 

La nivelul Primăriei Bistrița, consider că se impune o nouă organigramă! Vedem cu toții că bugetul nu este suficient pentru investiții sau pentru implementarea proiectelor europene, pentru cofinanțarea acestor proiecte și de aceea este obligatoriu și de bun-simț ca organigrama să fie regândită! Am luat câteva date de pe site-ul instituției și am observat că avem 10 directori în subordinea primarului Ovidiu Crețu și 16 șefi-serviciu, adică la fiecare 10 angajati, avem un director sau un șef-serviciu. Acest lucru nu înseamnă eficiență în administrație! 

(Conform organigramei, care este publică și poate fi vizualizată pe site-ul instituției, aparatul de specialitate al primarului are 253 de funcționari publici.)

NU are rost să vorbim despre digitalizare și implementarea unor sisteme electronice care să vină în sprijinul cetățenilor, pentru că la Bistrița birocrația e în floare și în special pentru a da de lucru clientelei PSD, deoarece știm cu toții prin ce concursuri se ocupă anumite funcții în primărie.

Salariul pe funcțiile de conducere NU e de neglijat și sunt funcționari care merită din plin acești bani, dar unele funcții pot fi comasate, din respect pentru cetățean și pentru banul public! 

Cetățenii de rând trebuie să știe că avem 253 de angajați în cadrul aparatului de specialitate al primarului și un număr record de: 10 directori şi 16 şefi-serviciu.

Salariile brute, conform ultimei hotărâri de Consiliu Local sunt : 10.133 lei pt șef serviciu, un director adjunct câștigă 11.083 lei , iar un director executiv câștigă 12.983 lei.  Am înțeles din presă că Sindicatul din Primărie va ataca în contencios-administrativ această hotărâre și există această nemulțumire vis-a-vis de numărul mare de șefi.

Situația șefilor de serviciu care se calcă pe bătături e alarmantă la Direcția de Servicii Publice, unde avem doi directori și  nouă șefi de serviciu pe diferite servicii care pot fi comasate de urgență: pe marketing, pe mobilier stradal, pe deratizare , pe administrare circulaţie. Iar cei 200 de muncitori au salarii minime și merg acasă cu 2.000 - 2.500 de lei net, în funcție de calificare.

Pentru eficientizarea acestor direcții e nevoie de o altă organigramă, mai flexibilă cu mai puțini directori și șefi de servicii. E un gest de respect pentru cetățenii care plătesc impozite și cu siguranță banii economisiți ar putea fi folosiți pentru investiții!

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5