O zi cu profunde reverberaţii patriotice – Ziua Drapelului Naţional

Un eveniment deosebit în viaţa românilor se petrece în fiecare an, la 26 iunie, care simbolizează cinstirea, respectul şi imaginea simbolului statului român – Drapelul Naţional – iar această dată este dedicată Zilei Drapelului Naţional, o zi cu profunde şi adânci sentimente patriotice.
Drapelul este simbolul care uneşte pe toţi românii, cu mic cu mare, pentru a ne păstra identitatea şi fiinţa naţională.
În această însemnată zi şi la Bistriţa au avut loc ceremoniale dedicate acestui eveniment, cu participarea factorilor decizionali şi administrativi din municipiu şi judeţ.
Astfel, în 25 iunie, s-a desfăşurat ceremonialul de coborâre a drapelului de pe catarg din Piaţa Centrală, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi depus la Biserica Protopopiatului Ortodox din Piaţa Unirii.
În 26 iunie a avut loc o slujbă de sfinţire a Drapelului Naţional al României la Biserica Protopopiatului Ortodox, după care a urmat o sensibilă şi reverberantă ceremonie publică de înălţare a Drapelului Naţional al României, din Piaţa Centrală, catargul drapelului fiind situat în apropierea statuii lui Andrei Mureşanu, poetul Imnului Naţional al României.
Evenimentul a cuprins în desfăşurarea sa onorul militar dat reprezentantului Guvernului în teritoriu – prefectului Ioan Ţintean, împreună cu reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor judeţene şi locale, urmat de salutul „Drapelului de Luptă” al Brigăzii 81 Mecanizată.
Despre semnificaţia şi importanţa istorică a Zilei Drapelului Naţional a transmis Mesajul primimului-ministru interimar – Gabriel Oprea, dedicat acestui eveniment, prefectul judeţului, care a dat citire textului adresat românilor.
Primirea Drapelului Naţional, care a fost sfinţit, a fost sărutat de PC protopop al Bistriţei, preotul militar, prefectul judeţului, viceprimarul Bistriţei – George Avram, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată şi alte oficialităţi, urmată de înălţarea pe catarg a Tricolorului în acordurile Imnului Naţional al României.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi salutul Muzicii Militare a Garnizoanei Bistriţa.
O zi care trebuie să rămână în conştiinţă ca o zi a unităţii şi demnităţii naţionale a tuturor românilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5