Peste 2,2 milioane de baterii, vândute de ROMBAT în 2015. Compania investeşte în tehnologie şi echipamente performante
Rombat a avut o evoluţie bună, în acest an, reuşind să crească vânzările cu peste şase procente, a anunţat directorul general al companiei, Ioan Repede, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, în 2015, Rombat a vândut peste 2,2 milioane baterii.
“În ceea ce priveşte Capacitatea 3, deschisă în 2013, anul acesta şi-a îmbunătăţit substanţial performanţa. Lucrăm pe 3 schimburi, am produs bateria cu numărul 1 milion, am ajuns să lucrăm la capacitate. La proiectele de succes ale anului 2015, menţionăm modernizarea atelierului de formare de la Capacitatea 1. Acest atelier era printre cele mai puţin modernizate şi am reuşit să avem cele mai bune utilaje în domeniul formării bateriilor, la nivelul anului 2015”, a explicat directorul general Ioan Repede.
***
SC ROMBAT SA a finalizat implementarea proiectului “Modernizarea unităţii de formare baterii auto şi semitracţiune în vederea creşterii calităţii produselor şi competivităţii SC ROMBAT SA, prin achiziţie de tehnologie şi echipamente performante”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea totală a proiectului a fost de 27,938 milioane lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a reprezentat 11 milioane lei. Chiar dacă vorbim de tehnologizare, prin proiect au fost create 37 locuri de muncă.
În doar şase luni, echipa a reuşit să ducă la bun sfârşit acest amplu proiect, ultimul dintr-o gamă mai largă, prin care au fost atrase fonduri guvernamentale şi europene în valoare de peste 15 milioane euro.
În fapt, este vorba despre 7 module de încărcare baterii, instalaţie automatizată de transfer a bateriilor de flux, echipamente de testare baterii, un robot de uz general, cameră climatic, instalaţie de dedurizare.
Noul sistem, menţiona directorul de investiţii Ilie Pârvu, reduce considerabil regimul de formare a bateriilor, de la 32-40 ore la 6-maximum 10 ore, creşte calitatea produselor, diminuează noxele (aerosolii nu mai sunt un pericol, fiind sub 1mg/mc aer), dar şi îmbunătăţeşte condiţiile de muncă.
Din echipa de proiect, manageriată de directorul de investiţii - Ilie Pârvu, au făcut parte Emilia Neagoş (director achiziţii), Marius Timiş (responsabil economic), Ioan Şandor (responsabil tehnic), Adrian Pop (asistent manager) şi Susana Părăuan (responsabil juridic).
***
Pentru următorul exerciţiu financiar, compania Rombat îşi propune să acceseze fonduri europene, prin alte două proiecte, pentru unităţile din Bistriţa şi Copşa Mică.
Citiţi şi:
- La 35 ani, ROMBAT continuă investiţiile în tehnologizare. 15 milioane euro atrase pentru modernizarea capacităţilor de producţie
- ROMBAT a participat la cel mai important eveniment din industria componentelor auto: Automechanika Frankfurt 2014
- România pornește cu ROMBAT! Bateria numărul 1 din România își lansează noua identitate vizuală pe 1 decembrie
- ROMBAT a finalizat investiţia de 17 milioane de euro în Capacitatea 3 de producţie
- Școli din județ premiate de APM BN și parteneri în cadrul proiectului de educaţie ecologică „Reciclăm, nu poluăm!”
Adaugă comentariu nou