PNL Bistriţa, despre diversiunea lui Traian Băsescu referitoare la evenimentele din 2012
Pentru a clarifica şi a prezenta opiniei publice în modul cel mai tranşant posibil poziţia Partidului Naţional Liberal, referitoare la evenimentele din 2012, considerăm oportun a face următoarele precizări.
Pentru a vorbi atât despre evenimentele politice democratice din vara anului 2012, cât şi despre diversiunea prin care se proclama propagandistic o lovitură de stat, trebuie să pornim de la însăşi definiţia loviturii de stat - care reprezintă o răsturnare bruscă şi neconstituţională a puterii legitime a unui stat, impusă prin surpriză de o minoritate, de obicei militară, folosind forţa, nicidecum un vot democratic la un referendum prevăzut de Constituţia României.
Ori, Traian Băsescu a fost suspendat de Parlamentul României (nicidecum de o minoritate), Parlament care reprezintă cel mai înalt for de conducere al statului şi care prin însăşi definiţia sa, nu are cum să dea lovituri de stat.
Despre folosirea forţei militare nici nu se poate pune problema în 2012. Trebuie precizat că dacă ar fi fost vorba de o lovitură de stat, nu s-ar fi respectat toate regulile constituţionale, parlamentare şi democratice în vigoare, privitoare atât la procesul suspendării, cât şi la desfăşurarea referendumului de demitere. Nu există nici o sentinţă judecătorească conform căreia suspendarea preşedintelui ar fi reprezentat o lovitură de stat.
Traian Băsescu însuşi a luat parte la evenimentele generate de suspendare, dovadă că nu considera nici el că ar fi vorba de lovitură de stat. Traian Băsescu s-a prezentat în Parlament în momentul suspendării, a chemat oamenii la vot democratic în cadrul Referendumului, iar după ce CCR a decis să menţină cvorumul, Traian Băsescu a continuat să îşi îndemne susţinătorii să participe la Referendum, afirmând că nu doreşte să câştige la masa verde. Abia după ce şi-a făcut calculele electorale şi a realizat că populaţia îl va demite, Traian Băsescu a ales să îşi schimbe strategia, începând să vorbească de lovitură de stat.
În cadrul referendumului, 7,4 milioane de români (88,5%) au votat în favoarea demiterii preşedintelui. Ori chiar din definiţia loviturii de stat, (care presupune ca o minoritate să pună, în mod abuziv, mâna pe putere), despre 7,4 milioane de cetăţeni cu drept de vot, nu se poate afirma că orchestrează o lovitură de stat.
Mergând pe logica ridicolă a celor care susţin ideea loviturii de stat, ajungem la concluzii amuzante şi chiar absurde, conform cărora CCR a luat şi ea parte la evenimente, stabilind dacă s-a îndeplinit cvorumul la „lovitura de stat” (or la o lovitură de stat nu se poate vorbi de cvorum). În consecinţa celor expuse mai sus Partidul Naţional Liberal consideră că afirmaţiile lui Traian Băsescu din 2012, reiterate săptămâna trecută, în cadrul evenimentului în care îşI comemora demiterea, sunt dezinformări la adresa opiniei publice şi atacuri la adresa instituţiilor statului
Biroul de presă al Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa
Citiţi şi:
- TNL Bistriţa: Traian Băsescu ocupă în mod abuziv şi ilegal funcţia de preşedinte al României
- Antonescu: Ne aşteptam ca Băsescu să predice boicotul. Tema fraudei e jenantă şi dăunătoare
- Băsescu revine la Cotroceni! Curtea Constituţională invalidează referendumul pentru demiterea lui Băsescu
- Luni, la ora 15.00, va fi citită în Parlament decizia CCR privind referendumul
- Plângere penală pe numele preşedintelui CCR, Augustin Zegrean
Comentarii
A fost sau n-a fost lovitura de stat- NU aceasta-i intrebarea. Vorba poetului Ion Minulescu: “Dar ce anume-a fost, /Ce-am vrut să fie /Noi nu vom şti-o poate niciodată”. In primul rand schimbarea presedintilor celor doua camere a fost neconstitutionala atata timp cat legea prevede ca acestia sunt alesi pe o perioada de 4 ani si nu pot fi schimbati decat de catre partidul care i-a propus. Apoi schimbarea pripita si fara motiv a avocatului poporului, cu un “om al casei” care sa nu conteste la Curtea Constitutionala abuzurile comise de parlament. Si in sfarsit, insasi suspendarea presedintelui de catre parlament fara vre-un motiv intemeiat de natura constitutionala. Toate aceste gafe politice ale PNL in cardasie cu PSD (cardasie numita USL), au fost facute numai pentru ca Antonescu Crin sa ajunga mai repede pe fotoliul de la Cotroceni fie si ca presedinte interimar, lucru care s-a si intamplat. Dar, din pacate aici si-a prins urechile. Este vorba de o lamentabila prestatie de la Cotroceni pe timpul suspendarii lui Basescu. A ramas de pomina exprimarea intr-o engleza de balta a lui Crin, care la o intalnire cu delegatia FMI spunea ca ministrul de finante Florin Georgescu este :”The Father and Mother of Ha Ha Ha”. Apoi gafa monumentala prin afirmatia ca nu-i e frica la eventualele alegeri prezidentiale anticipate decat de Departamentul de Stat al SUA. Aceasta insinuare la adresa Departamentului de Stat al SUA, de amestec in treburile altor state a fost o gafa monumentala de politica externa care a scandalizat cancelariile lumii. Analiza ar putea continua si dupa dupa castigarea alegerilor de catre USL, la sfarsitul lui 2012. PNL-ul a fost pas cu pas marginalizat de catre PSD, culminand cu ruperea aliantei si iesirea PNL de la guvernare in februarie 2014. Atunci era momentul ca Antionescu sa faca un pas in spate si sa-l promoveze pe Iohannis candidat la presedintie. In felul acesta, Crin, cu toate defectele sale ar fi iesit din acest joc si ar fi ramas cu imaginea de “lider providential” care a stiut sa puna omul potrivit la locul potrivit. Si nu in ultimul rand Iohannis ar fi putut deveni inca de atunci candidatul unic al partidelor de dreapta, care nu ar fi avut motive intemeiate sa nu renunte la un candidat propriu. Acesta putea fi inceputul unificarii dreptei, care probabil ar fi adus un scor mai bun si la europarlamentare, avand in vedere ca pana la urma tot acolo s-a ajuns. In fine, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Domnilor liberali de la Biroul de presa al Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa, daca vreti sa comunicati ceva inteligent, folositi copy/paste-uri din surse de informare credibile – nu definitii ale loviturii de stat de pe wikipedia, (http://ro.wikipedia.org/wiki/Lovitur%C4%83_de_stat).
Conform dex-ului, lovitura de stat = acțiune rapidă urmărind răsturnarea regimului politic existent și preluarea, prin forță, a puterii politice de către grupuri de persoane.
Daca vorbiti de prezenta Presedintelui in parlament ca un fapt democratic, atunci suntem de acord ca si Ceausescu a avut parte de un “proces corect”.
Daca e sa ne luam dupa definitia data de voi cum ca o minoritate orchesteaza lovitura de stat – aflati ca 7,4 milioane oameni – reprezinta 46,24% din populatia cu drept de vot a Romaniei – adica MINORITATE – lucru confirmat de CCR!
Asa ca nu mai incercati sa va “spalati” pe maini de actiunile ilegale pe care le-ati orchestrat in trecut.
Daca vreti curatare – aveti doua variante – ori plecati si lasati pe altii in locul vostru, ori va schimbati numele si nu mai dezgropati trecutul. De plecat nu o sa plecati, ca va este caldut!, asa ca schmbti-va schimbati numele – impreuna cu ceilalti “cinstiti” de la PDL – si continuati-va activitatea – care o fi ea – logic – doar formata din INTENTII BUNE – nu neaparat in folosul tarii, societatii sau al comunitatii – ci in folosul vostru personal!!!
Adaugă comentariu nou