Polițiști bistriţeni, cercetați pentru fapte de corupție

Ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Bistriţa-Năsăud, cu sprijinul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Cluj, Maramureș și I.P.J. Bistrița - Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au procedat la punerea în executare a unui număr de 3 mandate de percheziţie domiciliară, una dintre locaţii fiind sediul I.P.J. Bistriţa-Năsăud.

"Percheziţiile domiciliare au fost necesare în vederea strângerii de probe în într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud în care sunt cercetați 2 agenți de poliție pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită. În sarcina celor doi polițiști s-a reținut că, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor în trafic la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, aceștia pretindeau şi primeau diferite sume de bani (între 50 lei și 300 lei) sau alte foloase de la conducătorii auto care încălcau dispoziţiile legale.  Una dintre fapte a fost comisă de către cei doi în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu lua măsurile legale pentru evitarea tragerii la răspundere penală a unei persoane pe care au surprins-o în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din rezervorul autovehiculului pe care îl conducea, autovehicul proprietate al unei societăți comerciale la care respectiva persoană era angajat. De la această persoană cei doi polițiști au pretins și primit aproximativ 20-30 litri motorină și suma de 200 lei", se arată în comunicatul DGA. 

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe agende cu însemnări și înscrisuri de interes pentru cauză și diferite sume de bani.

Aceștia au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru audieri. Procurorul a dispus pentru unul dintre aceștia măsura reținerii pentru 24 ore, iar cealaltă persoană este cercetată în stare de libertate.

Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Bistriţa-Năsăud au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Centrului Operațional 3 – Cluj, Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, precum și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5