Popas între cărţi
De curând am primit prin poștă de la Familia Dan și Mari Popescu un pachet conținând două cărți. Una intitulată SFÂNTUL MAXIM MĂRTURISITORUL (Ed. Napoca Star, 2019), autor d-l Dan Popescu, iar a doua intitulata SCLAVIA IUBIRII (Ed. Napoca Star, 2019), scrisă de d-na Mari Popescu, profesoară, soția d-lui Dan Popescu. În prefața lucrării, autorul ne mărturisește: ”Am scris această lucrare cu smerenie și dragoste după o pregătire teologică de o viață”... și în continuare: ... ”am avut mari duhovnici care m-au ajutat în pregătirea mea teologică, părintele Academician Prof. Univ. Dr. Dumitru Stăniloaie, Părintele Prof. Univ. Dr. Constantin Galeriu”... ”Mă trag dintr-o foarte veche familie de preoți ortodocși, tata, bunicul, străbunicul... până în anii 1748 – toți aceștia din partea mamei” (pag. 6).
Cartea a primit binecuvântarea dată de I. P. S. ANDREI, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar autorul mulțumește d-lui Dinu Virgil Ureche, care i-a editat 11 cărți în condiții minunate, dar și soției, Mari, care i-a finanțat aproape toate cărțile.
În prefață, d-nul D. P. ne spune: ”Cartea aceasta este o lucrare de dogmatică a teologiei ortodoxe”...”și trebuie să ai curaj și o solidă pregătire de specialitate pentru a aborda acest subiect”. (pag. 7)
Dar d-l D. P. deținător a două licențe deosebite, este cunoscut și ca autor al volumului STUDII CRITICE (Napoca Star, 2017), în care se dovedește a fi un minunat cunoscător al literaturii universale, dar se oprește îndeajuns și asupra unor scriitori români, clasici și contemporani, cu insistență asupra lui Liviu Rebreanu, d-l D.P. fiind un timp și muzeograf la CUIBUL VISURILOR din MAIERU, ctitorit de d-l Prof. SEVER URSA, ”PATRIARHUL CULTURAL al Maierului”.
Volumul SCLAVIA IUBIRII, autoare d-na Mari Popescu (Ed. Napoca Star, 2019) ne sugerează încă de pe copertă, pe care se vede ”în comuniunea iubirii” cuplul Dan - Mari Popescu, stând în fața unei impresionabile biblioteci, care cuprinde mai doi pereți, adică ”noi și vasta cultură”.
În principal tema acestui volum ne prezintă povestea impresionabilă a cuplului Popescu, unit printr-o ”iubire la prima vedere”, și care s-a intensificat pe parcursul trecerii anilor, printr-o susținere reciprocă ”la bine și la rău”. Impresionantă este susținerea de către soț în cazul unei grave îmbolnăviri de ficat a autoarei și lupta comună a ambilor soți până la vindecare. ”Da, eu sunt în sclavia iubirii. Pentru că văd iubirea ca ceva prin care poți dărui totul” (pag 126).
În prefața volumului realizată de scriitorul D.P., acesta se întreabă în fond de ce scrie Mari și citează: ”Scriu pentru că vreau să mă mișc. Scrisul mi se pare o formă de vindecare”. (pag.8)
Iar pe coperta a IV-A se poate citi și următorul fragment din prefață: ”În SCLAVIA IUBIRII vedem o muzicalitate rafinată și un mesaj de tandrețe trisră, autoarea s-a topit într-o covârsitoare iubire. Mesajul său, adevărat izvor de dorință este tulburător”.
Cartea trebuie citită, ea cuprinde intr-adevăr un mesaj tulburător din care se poate înțelege că prin iubire omul poate depăși multe greutăți, căci la urma urmei și Dumnezeu este Iubire. Ea reprezintă și un model de urmat pentru cuplurile tinere. Împrejurările vieții mele, dar și spațiul publicistic nu-mi permit să mă extind la amănunte, dar am scris aceste rânduri drept mulțumire pentru cărțile dăruite.
Comentarii
Felicitări, Popeștilor!
Adaugă comentariu nou