Primăria Sângeorz Băi caută o …groapă de gunoi provizorie

Autorităţile locale din Sângeorz Băi trebuie să găsească o soluţie pentru depozitarea deşeurilor, pentru următoarele luni, în condiţiile în care vechea groapă a fost deja închisă, iar Centrul de management integrat al deşeurilor de la Tărpiu va fi funcţional de-abia după finalizarea licitaţiei prin care va fi delegată gestiunea acestuia. Situaţia nu este singulară la nivelul judeţului, şi cei de la Năsăud fiind confruntaţi cu aceeaşi problemă, a explicat viceprimarul Maxim Pop, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Avem o problemă în Sângeorz Băi, dar cred că este o problemă pe judeţ, cu groapa de gunoi. Se închid gropile de gunoi, am primit o adresă de la Consiliul Judeţean, am înţeles că şi cea de la Bistriţa se închide în 15 noiembrie, iar acum trebuie să inventăm nişte gropi de gunoi provizorii, până se deschide cea de la Tărpiu, pe la anul în martie – aprilie – mai - iunie, nu ştiu când. Nu ştiu dacă ne vor aproba cei de la Mediu”, a declarat viceprimarul Pop.

Potrivit acestuia, şi alte localităţi, precum cele din Năsăud şi comunele din împrejurimi, au solicitat aprobarea de a le depozita deşeurile la Sângeorz Băi. „Nu am acceptat, cu toate că am primit o adresă din partea Consiliului Judeţean că operatorul ne va duce gunoaiele de acolo. Făcând un calcul, cu reprezentanţii de la Năsăud, am constatat că numai ei, până în mai-iunie, ar aduce vreo 500 de maşini de gunoi, plus celelalte localităţi, aşa că am renunţat şi nu am încheiat nici un contract”, a precizat vicele de la Sângeorz Băi, precizând că refuzul pentru localităţile vecine a venit pe fondul incertitudinilor şi a riscului de a rămâne cu „gunoiul pe cap”.

Finalmente, noua locaţie a gropii provizorii este lângă cea tocmai închisă. Acolo îşi vor transporta deşeurile nepericuloase localităţile Maieru, Rodna, Şanţ, cele de pe Valea Ilvei, Feldru şi Rebra. În rest, numai de bine. La Sângeorz Băi ar fi vrut să-şi aducă „murdăriile” şi cei de la Vatra Dornei, tot acest interes fiind marcat de faptul că groapa din localitate este autorizată să funcţioneze până în decembrie 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5