Primarul Gabriel Lazany: Primăria Bistrița trebuie să fie o instituție demnă, deschisă spre cetățeni!

Primarul Gabriel Lazany a mulțumit, în cadrul ceremoniei de învestire, bistrițenilor pentru încrederea acordată prin votul exprimat pe 9 iunie, dar și familiei sale – soția Carmen, fiului Tudor, care i-au fost alături pe tot parcursul carierei profesionale, tatălui său dar și mamei sale, care a trecut în veșnicie.

Un mesaj direct a venit și înspre bistrițeni, pornind de la principiul că “Bistrița, este orașul nostru, al tuturor!”.

„Bistrița trebuie să fie un oraș care să știe să fie  viu pentru tineri sau pentru cei care își doresc o viață mai activă, în același timp în care, trebuie să știe să fie un oraș liniștit pentru cei care au nevoie de liniște în orașul lor;

Bistrița trebuie să fie un oraș care să știe să ofere siguranță pentru noi și pentru copiii noștri;

Bistrița trebuie să fie un oraș care să știe să ofere locuri unde, să poți petrecere timp de calitate, alături de familie;

Bistrița trebuie să fie un oraș care să știe să asigure infrastructura, accesul la utilități pentru toți cetățenii ei, indiferent că locuiesc în centrul orașului sau în cartierele arondate;

Bistrița trebuie să fie un oraș care să știe să susțină sportul și sănătatea,

Sigur, toate acestea nu pot fi realizate peste noapte, dar un lucru este cert: munca începe din acest moment!

Bistrița, are nevoie de o dezvoltare durabilă, coerentă, sănătoasă, care să țină cont de prioritățile și nevoile noastre, ale tuturor, din viața de zi cu zi.

Bistrița are nevoie de o dezvoltare eficientă, pentru că este foarte puțin probabil ca un oraș să se întâlnească cu aceleași oportunități de finanțare în următorii 10-20 de ani, deci, nu ne putem permite să facem investiții de proastă calitate, care după un an-doi de exploatare să se degradeze și să arate mai rău ca înainte de modernizare”, a transmis primarul Gabriel Lazany.

Lazany a punctat faptul că municipalitatea nu își permite să fie „ca un câine care se învârte în jurul cozii”, să revină mereu „la aceleași străzi centrale, care trebuie refăcute iar și iar, în timp ce sute de străzi stau neasfaltate de ani de zile”.

“Am auzit de multe ori făcându-se referire la Primăria Bistrița cu apelativul CIOLAN. Și, poate pentru unii a fost, altfel nu-mi explic cum, la mai bine de 4 luni de la alegeri încă se mai smiorcăie, fiind prea mici ca să recunoască că AU PIERDUT, că cetățenii în majoritatea lor, chiar dacă doar cu 8 voturi, au vrut altceva! Asta înseamnă DEMOCRAȚIE și vot LIBER EXPRIMAT.

Dragii mei, fiecare poate să-i spună cum vrea, dar un lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea - dacă este ciolan, este ciolanul bistrițenilor, al tuturor. Trebuie să trecem de interesele meschine ale unui partid sau altul, ale unui funcționar sau altul, ale unor interese private și să urmărim doar interesele orașului și ale cetățenilor care locuiesc în el, iar PSD, prin persoana mea, și-a asumat acest lucru. S-A TERMINAT!

  • Suntem prea săraci, metaforic vorbind, să ne permitem să cumpărăm bănci din plastic cu 150 de milioane de lei bucata;
  • Suntem prea săraci să ne permitem să cumpărăm produse de la tot felul de furnizori ”prietenoși” (cu ghilimelele de rigoare), care le achiziționează de pe ALIBABA și apoi le vând primăriei cu prețuri de 5-10 ori mai mari;
  • Suntem prea săraci să cumpărăm produse second hand la preț de produse noi;
  • Suntem prea săraci să ne permitem să menținem sute de angajați dacă aceștia nu produc plus valoare pentru orașul lor”, a spus Gabriel Lazany.

Primarul Bistriței a reiterat faptul că este un om de echipă, care știe să aprecieze munca bine făcută și să-i încurajeze pe cei care o fac. “Dacă angajații din primărie vor căuta susținere și îndrumare pentru activitatea ce o desfășoară în slujba cetățenilor și spre progresul orașului nostru, în persoana mea vor găsi un aliat puternic, dar dacă, caută doar un acolit în nepăsare și ignoranță, nu sunt eu acela. Primăria Bistrița trebuie să fie o instituție demnă, la care poate oricine să se adreseze, convins fiind că problema lui se va rezolva, respecând legea și spiritul ei.

Primăria Bistrița va fi o instituție deschisă, deschisă spre cetățenii ei, deschisă spre antreprenorii locali, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea, deschisă spre colaborarea cu toate cultele religioase, deschisă spre colaborarea interinsituțională și în special cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și nu în ultimul rând deschisă spre comunicare cu mass-media, pentru că aceasta este un factor important de semnalare și transmitere a informațiilor dinspre și către cetățeni”, a spus Gabriel Lazany.

Nu în ultimul rând, un mesaj a fost transmis consilierilor locali, care au depus un jurământ că vor respecta Constituția și legile țării și vor face cu bună credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea lor pentru binele locuitorilor municipiului Bistrița. “Eu nu am să vă cer niciodată altceva, decât să respectați ceea ce ați jurat azi. Nu uitați, de astăzi, avem un singur interes și acela este comun: Bistrița și cetățenii ei”, a subliniat Gabriel Lazany.

 

 

Comentarii

23/10/24 16:00
Vizitator

Motto:
„Între oameni sînt tot soiul nu atât de varietăţi cât mai ales de variabilităţi. Că unul vine pe lume cârn şi altul prea lung la nas nu supără genul. Ceea ce jigneşte la om şi cu deosebirela omul civilizat e aptitudinea lui de a schimba câte nasuri doreşti şi oricâte obraze, pe care le poartă cu sine în buzunar.”
(Tudor Arghezi – Cu ce se mângâie un imbecil – în Adevărul, 8 mai 1946)

Românul are o vorbă : „Trebuie să-ţi cunosti lungul nasului” . Numai că pentru asta este nevoie de puţină demnitate. In loc să tacă Gabriel Lazany se "mângâie" că el a câstigat alegerile pentru functia de primar al Bistriței la o difretenţă de 8 voturi faţă de următorul clasat: "Am auzit de multe ori făcându-se referire la Primăria Bistrița cu apelativul ciolan. Și, poate pentru unii a fost, altfel nu-mi explic cum, la mai bine de patru luni de la alegeri, încă se mai smiorcăie, fiind prea mici ca să recunoască că au pierdut, că cetățenii în majoritatea lor, chiar dacă doar cu 8 voturi, au vrut altceva. Totul pleacă de la măsura legislativă care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Modificarea legislativă potrivit căreia primarii se aleg prin scrutin uninominal, într-un singur tur, a fost introdusă, în premieră la alegerile locale din 2012. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.
Au exista argumente pro si contra la modificarea legii:
– Se fac economii la bugetele locale având in vedere că intenția de vot se reflectă în primul tur;
– Legea va însemna încă un pas de îndepărtare de democraţie, de valorile democratice;
– Alegerea primarului într-un singur tur se va face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot, ceea reprezintă o problemă de legitimitate.
Ulterior, s-a încercat revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar PSD, care între timp și-a dat seama că este avantajat de sistemul cu un singur tur, s-a opus și a reușit să blocheze modificarea legii.
Dezavantajul este că în oraşele mari din România, alegerea primarului într-un singur tur se face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot . Ori, un edil ales cu 14%, 15%, 16% din primul tur nu poate fi un primar reprezentativ al tuturor cetăţenilor din respectiva unitate administrativ-teritorială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5