Service-learning în cadrul proiectului ”Natura în oraș”
Ce poate fi mai atractiv și provocator pentru un adolescent decât să aibă posiblitatea să învețe despre lucruri noi studiindu-le experimentând.
Acest lucru l-am făcut noi echipa Liceului Tehnologic Agricol Bistrița , un grup format din 20 elevi și doi profesori coordonatori Vereș Liliana și Mora Elena , alături de trainerii acestui proiect Păcurar Simona și Țetcu Cristian ,prin implicarea în proiectul de Service-learning ”Natura în oraș”.
Am parcurs azi 27.09.2017, prima etapă din cadrul acestui proiect, o etapă de cunoaștere a zonei pentru care ne dorim să găsim soluții la problemele identificate.Împărțiți în două grupe denumite după numele a două mamifere puternice ”LEU” și ”PANTERĂ” ,dotați cu harta zonei și aparatul foto am identificat puncte strategice și nevoile zonei.
Cu tolba plină de informații am revenit în parcul liceului, unde am împărtășit cu trainerii acestui proiect impresiile noastre despre prima etapă de cunoaștere, dându-ne seama că în același timp am dat frâu liber dorinței noastre de cunoaștere, de implicare,de lucru în echipă.
Prin derularea acestui proiect ne dorim crearea unei legături mai strânse între ȘCOALĂ-NATURĂ- COMUNITATE .
Va urma..........
Prof. Vereș L., Mora E.
Citiţi şi:
- Învățarea prin proiecte în serviciul comunității (Service-Learning) metodă aplicată la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
- Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”- mobilitate Erasmus pentru un climat educațional mai prietenos. O școală despre elevi și pentru elevi!
- 15 elevi ai Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, în proiectul Natura în oraș
- Proiect de Service learning finanțat la CNLR
- Concursul National “Proiecte de Mediu”, etapa judeţeană
Adaugă comentariu nou