Simi Creţa: Sper ca tinerii liberali să îmi acorde votul lor de încredere

Claudiu Moldoveanu

          Simi Creţa, tânărul liberal care tace şi face, văzut mai mereu în preajma oamenilor puternici din judeţ, a acceptat pentru prima dată să vorbească despre viitorul său în PNL, despre speculaţiile apărute în presa  în  ultima perioadă.

          Este licenţiat în marketing în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (Universitatea Bebeş-Bolyai Cluj-Napoca) şi are un master în management performant în cadrul Facultăţii de Studii Europene a aceleiaşi universităţi. S-a înscris în PNL din 2008 şi este preşedintele Organizatiei  TNL Şieuţ şi vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale Bistriţa.

Rep.: Eşti printre preferaţii la funcţia de preşedinte al Organizaţiei TNL Bistriţa-Năsăud. De ce crezi că tinerii sunt alături de tine?

S.C.: Dacă tinereţea este vârsta marilor încercări şi acumulări, politica pentru mine este proba de maturitate, de autodepăşire şi de talent pe care trebuie să o traverseze fiecare generaţie şi să o ducă la un nivel superior. În Organizatia de Tineret PNL sunt oameni capabili şi muncitori, am făcut o echipă câştigătoare şi am reuşit pentru că ne-am dorit cu adevărat. Sunt alături de colegii mei, fie că voi fi sau nu preşedintele lor.

Rep: Ai fost unul dintre cei implicaţi în campanile electorale din 2012…

S.M.: Da, la alegerile locale m-am implicat în campania candidatului la Primăria Şieuş, Ioan Dedean reuşind să câştige. În toamnă, la alegerile parlamentare, am fost mâna dreaptă a deputatului Stelian Dolha, muncind în comunele arondate Colegiului 4. Am obţinut rezultate măreţe în Monor, Şieu, Şieuţ şi Mărişelu, implicit ajutându-l şi pe senatorul Dorin Dobra.

Rep.: Ce vrei să faci pentru tinerii din mediul rural?

S.C.: Tinerii care locuiesc la ţară nu văd satul ca un loc izolat, ci mai degrabă ca fiind legat de ce se întâmplă în ţară şi în lume. Şi cu toate că mulţi tineri se simt bine în satul lor, sunt nemultumiţi că satul nu le oferă locuri de muncă aşa cum şi-ar dori ei. Astfel, elevii din mediul rural ar dori să plece la oraş sau în străinătate. În anumite privinţe însă, tinerii din mediul rural rămân legaţi de valorile tradiţionale, dar simt nevoia să se distreze. Şi cum posibilităţile de petrecere a timpului liber în sat rămân limitate, tinerii evadează la oraş. Am organizat multe acţiuni şi vom organiza şi în viitor activităţi pentru toţi tinerii care ni se alătură şi nu doar atât. Pe noi chiar ne interesează ce planuri au, cu ce probleme se confruntă şi cum putem veni în ajutorul lor. Mulţi dintre tineri sunt elevi şi resimţim lipsa profundă a motivaţiei în şcoala românească: de partea elevilor, de partea profesorilor şi administratorilor, de partea sistemului ca întreg. În al doilea rând, există probleme reale cu privire la felul în care şcolile au înţeles să implementeze materiile opţionale în curricula şcolii. Cel mai important însă, avem nevoie de un parteneriat şi o alianţă reală între şcoală şi mediul extern (companii private, asociaţii non-guvernamentale, părinţi). Valori precum integritatea, dezvoltarea personală, flexibilitatea, creativitatea şi spiritul critic sunt fundamente ale oricarei schimbări durabile în educaţie. Partea cea mai bună este că avem soluţii.

Rep.: Ai o pasiune pentru sport sau doar crezi că e o activitate menită să adune tinerii, ştiind că eşti în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Club Sportiv “Ateltico Monor”?

S.C.: Sportul înseamnă competiţie, disciplină, efort şi fair –play. Dorim de asemenea ca sportul să fie parte integrantă din viaţa noastră. Suntem o generaţie scutită la sport, pentru că sportul a fost făcut fără scopul de a promova valori şi abilităţi esenţiale precum munca în echipă, fair-play-ul, perseverenţa şi dezvoltarea personală. Putem veni în întâmpinarea acestei nevoi prin implementarea locală a unor proiecte generate de tineri şi preluate în spaţiul formal unde se face educaţia fizică astăzi, precum campanii de informare şi educare a părinţilor ori competiţii sportive pentru promovarea sporturilor rare şi alternative.

Rep.: Mult suuces în competiţia electorală don cadrul TNL.

S.C.: Şi eu vă mulţumesc pentru că mi-aţi dat posibilitatea să îmi prezint câteva dintre proiectele pe care le susţin în rândul acestei organizaţii.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5