Un bistriţean propune preşedintelui structura viitorului guvern
În stilul caracteristic, scriitorul de origine bistriţeană Adrian Suciu propune guvernul de avarie preşedintelui, luând "pulsul" străzii. Majoritatea celor nominalizaţi fac parte din rândul scriitorilor. Scrisoarea pamflet a fost postată pe o reţea de socializare:
Domnule Președinte Johannis!
Măria-Mea cetățeanul subsemnat rogu-te să-mi trimeți și mie în e-mail-ul personal (îl iei de la SRI) un material scris cu soluția pe care ai găsit-o la criza politică. Dar să nu-mi scrii nimic dacă vrei să îmi scrii despre Predoiu Cătălin. Dacă îl trimiți cumva mîine, să ai răbdare că nu-l citesc decît poimîine, că mîine am o seară mișto de poezie la Galați cu niște cetățeni. S-ar putea și să beau niște vinuri cu cetățeni și cetățene, sens în care, dacă ai o grabă și ai nevoie să te consiliez urgent, vezi că mă poți găsi și pe telefonul lui Lucian Vasilescu (îl iei tot de la SRI). Oricum, niște recomandări îți pot face de pe acum. Prim-ministru: Silvia Bitere (dacă se apucă asta să ți-i spurce pe parlamentari, nu-i spală Dunărea cu toți afluenții ei). La Turism, în locul Lenuței, să o pui pe Simona Toma, mare specialistă în Vama Veche și trasee montane. Pe Lacramioara Stavire să o pui la Justiție, îți explic eu de ce cînd ne vedem. La Sănătate, Cristina Berinde, că se pricepe la ierburi de leac. Pe Cornea Ioan să îl pui la Transporturi, că ăsta va face obligatoriu transportul pe bicicletă, inclusiv mărfuri și pasageri.La Cultură, să-l pui pe Alexandru Uiuiu, ăsta are un cîine care știe mai multă cultură decît Gigel Sorinel Știrbu. Pe Corneliu Antoniu să îl pui portar la Palatul Victoria, dar să îi faci o gheretă mai mare, că mai trec eu și cu Lucian Vasilescu pe la el, să bem un vin. Și să-i spui lui Niki că rămîne cum am vorbit! Hai, pa, pupa-ți-aș consultările cu piața!
Comentarii
Solutia cu tehnocratizarea exclusiva si totala a Romaniei, in toate sferele vietii sociale si economice, este posibila, dar numai cu schimbarea actualei Constitutii, care au avut ei grija politrucii s-o faca in favoarea partidelor adica a actualei "puterii politice".
Este posibil acest lucru, dar numai Ș
- fie printr-o Noua Revolutie,
- sau printr-o "Lovitura de stat" data de anumite forte capabile s-o faca ( si care nu poate fi decat eventual cei care au "arma in mana" ... ) ceea ce este foarte putin probabil sa se intample in actuala conjunctura social-economica si mai ale politica de aici din Romania sau din intreaga Europa.
Daca "acele forte" ( care ar fi ele - revolutionarii, strada, multimea revoltata... sau fortele armate... in ansamblu ) ar prelua puterea in stat, ar trebui sa suspende Constitutia, sa demita toate structurile din "puterea politico-legislative de jos si pana sus , Parlamentul in speta ) si si sa-si asume totul pentru o perioada de "tranzitie" ( si care de asemenea este imprevizibila in timp si spatiu... ) atunci poate ca s-ar putea realiza acest deziderat.
Pana una alta, singura solutie viabila, este ca presedintele tarii, sa numeasca un Guvern technocrat, cu inalti functionari publici, pe domenii de activitate, care sa nu fi fost niciodata membrii de partid, nicaieri cel putin 10 ani de zile inainte... aceasta definitiv de acum incolo - solutie care nu este agreata nici de actualele partide politice si nici de catre domnul presedinte Johannis.
Atat domnul Johannis cat si partidele politice, sustin "alegeri anticipate"... in sensul ca lumea se va linisti si intr-un fel sau altul, se vor "roti la putere"... ori unii, ori altii si va ramane ca si "inainte"... adica, tot o "putere politica " cu un guvern tot de Țpolitruci " si care sa aiba un control si un amestec total asupra celorlalte puteri statale ( puterea administrativa si puterea judiciara, judecatoreasca ) .
Pariu pun ca va ramane ca si "inainte "... si ca toata aceasta "miscare de strada"... nu va fi decat "o furtuna intr-o oala de noapte " , deoarece Ș
-fortele militare din stat ( care ar putea face acest lucru ) , sunt conduse de catre generalii pusi de actuala putere, iar un general care sa fie dispus sa faca acest lucru , cu siguranta nu are "putere s-o faca",
-iar o "Noua Revolutie"... nu are cine s-o mai faca .
Acest lucru, trebuia sa se intample la Revolutia din 1989... Atunci era momentul cel mai propice sa se intample. Acuma... este mult prea tarziu si total ineficient. Oricare partid va iesi la alegerile anticipate, tot "partid politic" ( format din politruci ) va fi... si care intr-un fel sau altul s-a rotit la putere si tara a ajuns asa cum este astazi .
Speranta in niste partide mici, n-are nici un viitor , efectiv nu vor avea nici o putere, oricare ar fi aceste partied, de stanga de centru ori de dreapta .
Deci, repet: momentan, TOTUL NU ESTE ALTCEVA, DECAT O FURTUNA INTR-UN BILI !
Inseamna ca vom avea revolutia de interior, de renastere personala, din propria comfortabila amortire, pornita de jertfa ingerilor ridicati din Colectiv, aceasta ne-a zgariat crusta nedeferentei de pe inimi, ne-a strigat in timpanele constiintei:treziti-va din somnul cel de douazecisicinci de ani de musamalizare, faceti ceva cu becul din dotare, insurubati-l mai tare si straluciti la mansarda, cu mic cu mare, fiecare!
Adaugă comentariu nou