AFLAM DE LA I.S.U.

Măsuri pentru prevenirea

incendiilor la unităţile turistice

Având în vedere obligaţiile legale ce revin proprietarilor şi administratorilor unităţilor de cazare şi tratament, în special celor ce găzduiesc numeroase persoane în spaţii considerate clădiri cu mare afluenţă de public, reamintim câteva măsuri de apărare împotriva incendiilor:

- în camerele de hotel, pe partea interioară a uşilor, se va afişa schiţa cu traseul de evacuare a turiştilor (spre ieşirea principală şi cea de serviciu) iar la loc vizibil, se vor găsi fluturaşi cu instrucţiuni în cel puţin 3 limbi de circulaţie internaţională, privind comportamentul în caz de incendiu.

-personalul unităţii va fi instruit asupra modului în care se face alarmarea, anunţarea, dirijarea şi evacuarea persoanelor spre ieşire, precum şi asupra modului de folosire a mijloacelor de intervenţie.

-se asigură în permanenţă buna funcţionare a mijloacelor tehnice de intervenţie din dotare (instalaţii de hidranţi interiori, exteriori, instalaţii speciale de semnalizare şi stingere a incendiilor, stingătoare).

-se interzice construirea de anexe provizorii (magazii, soproane, chioşcuri) lângă hoteluri, vile sau cabane, precum şi depozitarea materialelor combustibile, la o distanţă mai mică de 20 m de acestea.

-se interzice utilizarea podurilor clădirilor în scopul depozitării materialelor combustibile, sau ca spălătorii, ateliere, magazii, afumători.

-se va controla permanent starea de funcţionare a instalaţiilor electrice; nu se admit modificări sau improvizaţii la instalaţia electrică - orice lucrări de reparaţii sau întreţinere la instalaţiile electrice, se efectuează de către personal autorizat.

clădirile pentru turism vor avea asigurat accesul autospecialelor la cel putin doua faţade ale clădirii.

-în păduri, campingurile se vor amplasa în poieni, respectându-se distanţele de siguranţă la foc faţă de fondul forestier, marcându-se cu indicatoare de avertizare asupra pericolului de incendiu iar suprafaţa camping-ului va fi delimitată prin împrejmuire.

-Respectând aceste măsuri de prevenire, vă protejaţi viaţa şi bunurile dumneavoastră şi a celor din jur!

Beclean – Se caută persoană dispărută în râul Someş

Detasamentul de Pompieri Bistrata si Garda de Interventie Beclean din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud au continuat operatiunile de cautare a persoanei disparute in raul Somes pe raza localitatii Beclean, cu o barca pneumatica. Pana la ora retragerii echipajelor nu a fost gasita persoana. Interventia efectiva a durat 12 ore.

Rodna – Ajutor acordat de SMURD

Garda de Interventie Sangeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip “B2” pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Rodna. Interventia efectiva a durat 40 de minute.

Sângeorz-Băi – SMURD salvează bolnavul

Garda de Interventie Singeorz-Bai (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bistrita” al judetului Bistrita – Nasaud a intervenit cu o ambulanta tip “B2” pentru acordarea primului ajutor calificat unei persoane, in localitatea Singeorz-Bai. Interventia efectiva a durat 35 de minute.

Informaţii primate de la cpt. V. Trifan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5