Bătălie în declaraţii politice, în ultima şedinţă a CL Bistriţa. Gheorghe Tuţă, la final de mandat
Ultima şedinţă a Consiliului Local, în actuala formulă, a adus în prim plan declaraţii de forţă din partea consilierilor Opoziţiei, prin Gheorghe Tuţă şi Ioan Peteleu, pe de o parte, şi primarul Ovidiu Creţu, pe de altă parte. Secţiunea de interpelări, transformată în declaraţii politice, a durat mai mult ca la Parlament, după 2 ore de şedinţă nefiind “atacată” ordinea de zi.
La finalul a opt ani de mandat, când a fost lider de grup al PDL şi apoi PNL, Gheorghe Tuţă a punctat faptul că multe dintre proiectele susţinute nu au fost încă puse în practică, regăsindu-se în oferta electoral din 2016, precum extinderea reţelelor de pă şi canalizare, asfaltarea străzilor de pământ sau amenajarea unor parcări supra şi subterane. Tuţă a menţionat că prin diversitatea politică a Consiliului Local, acest for poate da contur dezvoltării oraşului, fără a deveni o maşină de vot de 11 consilieri care votează iniţiativele primarului. “Pentru mine, Bistriţa ca oraş, ca localitate, ca şi comunitate, unde trăiesc de mai bine de 31 ani, reprezintă oraşul iubirii definitive”, a spus, într-una din intervenţiile sale, Gheorghe Tuţă, mulţumind angajaţilor Primăriei pentru sprijinul acordat, presei, dar nu şi primarului.
***
În contrapondere, primarul Creţu a precizat că nu toate propunerile consilierilor Opoziţiei intrau în responsabilitatea municipalităţii. “Apa, canalizarea, gazul, electricitatea sunt ale furnizorului de utilităţi. Nu fac parte din promisiunile mele electorale, nici în trecut, nici acum. Ceeea ce am promis electoratului am pus pe hârtie şi, în general, am rezolvat”, a spus, din capul locului, Ovidiu Creţu.
Primarul a ţinut să remarce şi faptul că unele promisiuni nu au fost duse la îndelinire din cauza blocării în Consiliul Local. “La unele dintre ele, graţie domnului Tuţă personal, de exemplu Wonderland, tot ce s-a putut bloca s-a blocat, astfel încât am ajus după 8 ani să finalizăm pârtia de schi, dar şi terenurile de sport, blocate 6 luni, parcările de reşedinţă”, a declarat Creţu. Acesta a amintit şi de problema investiţiei în reţeaua de apă de la Slătiniţa, pentru care au fost alocaţi bani n bugetul din 2015, însă la propunerea consilierului Gheorghe Tuţă obiectivul a fost trecut în Master Planul de apă şi canalizare, proiect al CJ cu finanţare europeană.
“Nu cred că domnul consilier Tuţă are autoritatea morală să vină să spună că Bistriţa merge pe o direcţie greşită sau că lucrurile care s-au întâmplat în Bistriţa nu sunt în regulă şi trebuia să se întâmple altele. Eu cred că cetăţenii municipiului sunt mulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bistriţa, dorinaţa de mai mult e absolute normal şi firească. Faptul că, dacă ne uităm în sondaje, poziţia primarului, a mea, este una extrem de bună, se datorează faptului că ceea ce am făcut în Bistriţa - şi mă refer la Parc, străzi, axe, Pădurea Schulerwald, locuri de joacă, clădiri, monumente - este pe placul bistriţenilor. Toţi spun că ar dori mai mult”, a spus Ovidiu Creţu.
Acesta a adăugat că ideea de a asfalta toate străzile de pământ într-o singură etapă este una populistă, pentru că trebuie să fie în domenul public, să aibă utilităţi. În plus, bugetul oraşului a pierdut sume importante pentru că 11 firme au devenit mari contribuabili, la Bucureşti. În ceea ce priveşte locul de promenadă pe malul Bistriţei, ar trebui început cu o apă …curată.
În replica sa, Ovidiu Creţu a reamintit că Pădurea Codrişor a fost declarată pădure-parc încă din 2012, prin amenajament silvic, înainte de iniţiativa celor 4000 de bistriţeni care oricum sunt mai puţini decât cei 6000 care au votat la referendum că vor o variantă ocolitoare prin acea zonă.
“Pot spune şi eu că nu am de ce să vă mulţumesc, pentru că cu dvs. personal, aici în Consiliu, birocraţia a atins paroxismul şi dimensiunea şedinţelor noastre duce spre anecdotă. Cramponarea pe fiecare element, ca să mai amânaţi, aţi practicat-o 8 ani de zile”, a adăugat Creţu, menţionând că votul consilierilor este unul politic pentru că au fost aleşi pe liste de partid, cu obiective asumate.
În concluzie, a spus Creţu, lucrurile merg spre bine, iar programele de dezvoltare sunt axate pe fonduri europene, toate pentru ca Bistriâa să-şi recapete titlul de “cel mai frumos oraş din Transilvania”, aşa cum în cataloga un călător italian în 1564.
Citiţi şi:
- Consilierii locali PDL vs primarul Ovidiu Creţu
- Şedinţa ordinară de Consiliu Local, văzută din sală
- Consiliul Local dincolo de şedinţă
- Ovidiu Creţu: Lucrurile se vor complica pentru consilierii Tuţă, Gagea şi Hangan. Cred că îi vor aştepta drumuri pe la Curtea de Apel din Cluj şi pe la ÎCCJ
- Kiss Laszlo a renunţat la mandatul de consilier municipal. Cine îi ia locul?
Adaugă comentariu nou