Bullyingul, tema unui proiect Erasmus derulat de Şcoala Profesională Târlişua, alături de parteneri din alte patru şcoli
ABIS- "Against Bullying for a Better Inclusion in Schools" este titlul proiectului ERASMUS+ care a început în luna octombrie a acestui an și implică două școli din România și alte 3 școli din Turcia, Polonia și Italia.
În calitate de coordonator, Școala Profesională Târlişua a fost gazda primei mobilități, în săptămâna 25-29 noiembrie.
Proiectul va fi finalizat în 2021, iar activitățile ce vor fi desfășurate în acești doi ani au în prim plan stoparea fenomenului de bullying în școli, pentru o mai bună incluziune, acesta fiind și obiectivul principal.
Pe lângă acest obiectiv, proiectul își propune, de asemenea, să identifice cazurile de bullying și cyberbullying și să prevină aceste situații deosebit de greu de suportat pentru copiii și tinerii din zilele noastre.
Bullyingul și cyberbullying sunt forme de agresiune fizică și psihică, în mediul real și în mediul online, prin care victima este rănită, respinsă sau umilită în mod repetat și intenționat. În urma identificării numărului mare de situații de bullying întâlnite în școală, în familie sau în comunitate, proiectul desfășoară numeroase activități de prevenire si stopare a agresiunilor, dar și workshop-uri pentru a identifica în mod corect aceste situații.
***
„Programul Erasmus aduce în Bistrița-Năsăud peste 300 de elevi și profesori din 4 țări: România, Turcia, Italia şi Polonia. Totul pentru un proiect sub cupola sănătății publice, denumit “Împotriva bullying-ului pentru o mai bună incluziune în şcoli”, în contextul în care acest fenomen este din ce în ce mai prezent sub diferite forme în instituțiile de învățământ.
Ca ambasador al luptei împotriva bullying-ului, campionul nostru, Tibi Uşeriu le-a transmis celor 16 profesori coordonatori să-i încurajeze pe copii: „Să fie cine vor ei, nu cine-și doresc alții” și să-i inspire să facă bine celorlați. Felicitări școlilor implicate-n proiect, Școala Profesională din Târlișua (coordonator de proiect) și Școala „Dochia”, Neamț. Mult succes profesorilor și dnului director Mihai Forai, implicat foarte mult în acest proiect care crește copii buni și fără frică”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, la întâlnirea pe care a avut-o cu participanţii, la Palatul Administrativ.
Pap Daniela, coordonatoarea proiectului, îi felicită pe toți partenerii pentru minunata colaborare și pentru implicarea în prima mobilitate ABIS.
Să fim buni, oricum!
Pap Daniela, prof. coordonator
Citiţi şi:
- Elevi și profesori de la Școala Profesională Târlișua, în mobilitate în Polonia, printr-un proiect Erasmus +
- TÂRLIȘUA: ȘCOALA MEA, BUCURIE-N PANDEMIE!
- Școala Profesională Salva, curs de formare în orașul regal Cracovia
- Vicepremierul Daniel Suciu şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără la Târlişua
- Elevi şi profesori de la Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva, într-un proiect în Antalya, Turcia
Adaugă comentariu nou