Cat de necesara este kinetoterapia in procesul de recuperare a pacientilor?

Kinetoterapia este o forma de terapie in ceea ce priveste procesul de recuperare a pacientilor in momentul in care acestia intampina probleme de mobilitate, utilizand atat tehnica miscarii, cat si tehnica masajului. Cu ajutorul sau, fiecare persoana are ocazia de a-si stimula intregul organism pentru a executa in mod corect exercitiul fizic, sub atenta observatie a unui specialist, denumit si kinetoterapeut.

 Fiecare sedinta de kinetoterapie este realizata in functie de varsta, de conditia fizica, dar si de problemele de sanatate pe care pacientul le are, astfel incat sa il ajute sa se recupereze in mod adecvat. De exemplu, in cazul in care pacientul are afectiuni cardiace, datoria kinetoterapeutului este sa-i recomande un set de exercitii fizice care sa nu-i solicite activitatea inimii in mod riscant. De asemenea, pentru efectuarea corecta a exercitiilor, este necesar ca pacientul sa foloseasca diverse accesorii, care contribuie semnificativ la stimularea muschilor.

Beneficii ale kinetoterapiei pentru un program adecvat de recuperare

Kinetoterapia nu este doar ramura medicala care se ocupa cu ameliorarea anumitor probleme de mobilitate, ci este necesara si in ceea ce priveste imbunatatirea posturii, mai ales in cazul copiilor, care sunt intr-un plin proces de dezvoltare fizica. In momentul in care parintele observa anumite nereguli la postura copilului sau, este recomandat sa se adreseze imediat unui kinetoterapeut pentru a incepe un plan de exercitii fizice menite sa-i imbunatateasca postura, coloana vertebrala. Pe langa aceste beneficii, kinetoterapia mai este utila si pentru:

●       imbunatatirea starii generale prin efectuarea exercitiilor fizice corecte, determinand pacientul sa dezvolte un comportament responsabil cu privire la sanatatea sa generala;

●       diminuarea riscului de a manifesta probleme in ceea ce priveste mobilitatea, datorita respectarii unui program adecvat de activitati fizice, dar si datorita imbunatatirii capacitatii pacientului de a fi flexibil;

●       un timp rapid de recuperare, dupa experimentarea anumitor evenimente traumatizante, cum ar fi accidentul de masina;

●       tonifierea corespunzatoare a muschilor si imbunatatirea conditiei fizice prin efectuarea regulata a exercitiilor;

●       imbunatatirea calitatii muschilor de a fi puternici;

●       imbunatatirea echilibrului corporal;

●       ameliorarea durerilor resimtite la nivelul diverselor zone ale corpului din cauza reumatismului.

Care este principiul de functionare a kinetoterapiei?

Pacientii care beneficiaza de serviciile unui kinetoterapeut au ocazia de a-si imbunatati mobilitatea si musculatura, sugerand un set de exercitii utile pentru stimularea adecvata a muschilor. Acestea sunt utile mai ales dupa ce pacientul a suferit un accident sau o boala care l-a afectat la nivel motric.

Prin respectarea cu strictete a exercitiilor recomandate de specialist, oricine are posibilitatea sa-si recapete forta musculara necesara, dar si sa-si imbunatateasca puntea de legatura dintre creier si muschi. De asemenea, kinetoterapia este potrivita si in cazul problemelor de digestie sau in ameliorarea functiilor endocrine. Desi este benefica din acest punct de vedere, nu are capacitatea de a vindeca afectiuni precum diabet, cancer sau boli de inima.

Prin urmare, kinetoterapia este necesara pentru toate persoanele care intampina probleme la nivelul mobilitatii sau al conditiei fizice, contribuind cu succes la imbunatatirea starii generale atat fizice, cat si psihice.
 

 



 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5