De ce am nevoie de un sistem de alarma?

Un sistem de alarma este dispozitivul care ofera cel mai mare grad de siguranta. Intr-un univers aflat in continua expansiune, pericolele sunt la tot pasul, astfel ca trebuie sa ne asiguram ca avem la indemana solutii profesionale, care sa ne apere atat pe noi, cat si bunurile noastre.

Ce este un sistem de alarma?

O suma de componente electronice, ce reuseste sa identifice si sa detecteze prezenta unor evenimente sau unor persoane straine, nedorite. Ele pot fi utilizate atat in locuintele proprii, cat si in spatii de mari dimensiuni, cum sunt cele comerciale sau cele industriale. Ele ii ajuta pe proprietari sa scape de grija hotilor si sa isi protejeze bunurile si angajatii.

Acestea functioneaza si in cazul in care apar probleme cu instalatia electrica, probleme ce pot cauza un incendiu. Sunt ideale si in cazul in care spatiul se confrunta cu inundatii sau intoxicare cu diverse substante chimice. Daca esti interesat de un astfel de sistem de alarma – vezi acest link.

Obiectivele unui sistem de alarma

Semnalul sonor care a detectat un comportament nepotrivit va genera un raspuns imediat. Acesta poate fi reprezentat de o interventie a unui echipaj specializat, care se prezinta la fata locului, constata si ia masuri, dar si de una sonora sau vizuala. Aceasta din urma se petrece in momentul in care este cuplat cu unul video, care inregistreaza instant imagini cu activitatea neobisnuita ce se petrece in incinta spatiului respectiv.

Obiectivul central al acestui dispozitiv este astfel informarea, transmiterea de date relevante catre persoanele sau dispozitivul responsabil de rezolvarea problemei respective.

In cazul in care evenimentul neobisnuit este un incendiu sau o inundatie, sunt trimise instant notificari, care ii anunta pe locuitorii casei sau pe angajatii companiei de problema care a intervenit. Conform procedurilor, acestia au capacitatea de a lua masuri in timp util, evitand astfel evolutia fenomenului.

De ce sa imi instalez un sistem de alarma? Beneficii

Instalare – acest proces dureaza foarte putin timp, astfel ca intreg procesul este eficientizat. In doar cateva ore, toate elementele componente sunt momentate, iar dispozitivul poate fi pus in functiune.

Flexibilitate – nici proprietarii de locuinte si nici proprietarii firmelor nu trebuie sa isi mai faca griji cu privire la modalitatea in care pot acoperi cablurile inestetice. Cu un sistem wireless sunt indepartate firele.

Raza de actiune – nu trebuie sa montati cate un dispozitiv separat pentru fiecare incapere pentru ca are capacitatea de a strapunge obstacolele care ii apar in cale si de a asigura siguranta si supraveghere pentru intreg spatiul dat.

Conexiune – pot fi conectate la smartphone. In felul acesta, proprietarul poate urmari in orice secunda date esentiale despre starea spatiului la momentul respeciv.

Cei care sunt interesati de achizitionarea unor astfel de dispozitive, trebuie sa stie ca pot opta fie pentru varianta prin cablu, fie pentru cea wireless. Fiecare kit contine o centrala, senzori - cei care detecteaza miscarea, vibratia, socurile sau scaparile de gaze, dispozitivele de avertizare (acele semnale sonore sau luminoase care te atentioneaza in caz de pericol) si tastaturi (dispozitivul care face legatura dintre utilizator si sistem. Ultimele componente sunt folosite pentru a programa dispozitivul si pentru a introduce o serie de coduri de acces.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5