Ioan Oltean: Guvernul Boc, exemplu de urmat în UE

Secretarul general al PDL susţine că măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc sunt exemple pozitive la nivel european, fiind preluate şi de alte state, iar criticile iresponsabile ale Opoziţiei sunt identice cu cele ale FSN-ului care contracara orice propunere bună a PNŢCD.

„În ultimul timp, sunt destui reprezentanţi ai Opoziţiei care încearcă să critice România pentru starea economico-socială pe care o are, fără să aibă argumente, motive, fără să se uite în afara graniţelor ţării, pur şi simplu din dorinţa de a critica tot ce le iese în cale. În momentul acesta, România este o ţară cu o economie stabilă, cu o viaţă politică stabilă, o ţară care putem spune, fără teama de a greşi, că este în afara oricărui pericol iminent de o nouă recesiune economică. Dacă în plan european lucrurile vor curge în mod normal, România nu riscă să treacă printr-o nouă criză economică, gen celei petrecute în 2010. Acest lucru se datorează în exclusivitate măsurilor de recesiune propuse de Guvernul Boc, atât de comentate şi atât de criticate. Mai sunt şi astăzi lideri ai Poziţiei, unii de la nivel naţional, alţii la nivel local, care, aflându-se în treabă, critică şi acum aceste măsuri”, a declarat Ioan Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul democrat-liberal a adăugat că ţări care se bucurau de o anumită stabilitate economică şi cu un nivel de trai mai ridicat au fost nevoite să adopte o serie de măsuri de austeritate, mai drastice decât România, exemple fiind date Grecia, Spania, dar şi Germania şi Franţa. „Economia se salvează întotdeauna prin măsuri de dreapta, nu prin măsuri de stânga”, a ţinut să precizeze Ioan Oltean. „În timp ce lideri marcanţi ai vieţii internaţionale şi economice europene salută şi apreciază Guvernul României, dându-l exemplu pentru măsurile luate, lideri ai Opoziţiei, unii foarte înalţi fizic dar slabi cunoscători ai problematicii economice, ăşi dau cu părerea, criticând soluţiile”, a adăugat Ioan Oltean.

În opinia sa, este mare lucru să poţi plăti, zi de zi, lună de lună, salariile şi pensiile la timp, „aşa mici cum or fi”, „să nu existe nici un fel de teamă că anul viitor va crea o astfel de situaţie”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5